Gigi Hadidnak elege lett Elon Muskból, még a Twitterről is törli magát

2022. november 07.
Instagramon jelentette be.

Gigi Hadid közölte rajongóival, hogy otthagyja a Twittert, miután Elon Musk 44 milliárd dollárért megvásárolta a platformot és elbocsátotta az alkalmazottak felét, beleértve az emberi jogokkal foglalkozó csapatot is. A 27 éves szupermodell az Instagramon azt mondta: „Hosszú ideje, de különösen az új vezetésével (a Twitter) egyre inkább a gyűlölet és a fanatizmus pöcegödrévé válik, és ez nem az a hely, aminek részese akarok lenni.”

gigi-hadid-elon-musk-twitter

Gigi bocsánatot kért azoktól a rajongóitól is, akik Twitteren követték őt, és azt írta, hogy szeret velük kapcsolatba lépni. „Nem maradhatok, ez a hely senki számára nem biztonságos, és nem is egy olyan közösségi platform, amely több hasznot hoz, mint amennyi kárt okoz” – fogalmazott a modell, aki nyilatkozata mellé a Twitter emberi jogi tanácsadója, Shannon Raj Singh tweetjét is mellékelte arról, hogy elbocsátották a platformtól. A Twitter e-mailben bocsátotta el dolgozóinak körülbelül felét pénteken, amit azzal indokoltak, hogy a leépítések „szükségesek a vállalat sikerének biztosításához”.

A modell már korábban is hangot adott a közösségimédia-platformmal kapcsolatos érzéseinek. „Sokkolt és megdöbbentett a szólásszabadság, amelyet ezen a platformon láttam a felvásárlása óta. A »szólásszabadság« leple alatti gyűlöletbeszéd elfogadhatatlan, ezért úgy döntök, hogy távol maradok a Twittertől, mivel ez már nem biztonságos hely sem a magam, sem a lányom és más színes bőrű emberek számára” – írta Gigi a múlt hónapban.

Forrás: Page Six, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!