Beyoncé Grammy-rekordot döntött

2022. november 16.
Az énekesnő vezeti a jelölési listát.

Nem létezik Grammy rekorddöntögetések nélkül: Beyoncé, azáltal, hogy idén kilenc kategóriában jelölték, holtversenybe került férjével, Jay-Z-vel a Grammy történetében legtöbbet jelölt zenésze címért, ami jelen állás szerint összesen 88 jelölést takar. Ha pedig még három díjat nyer, akkor Georg Solti karmesterrel vetekszik majd a rekordért.

beyonce-grammy-rekord

A 65. Grammy-díjátadót február 5-én rendezik majd meg a Los Angeles-i Crypto.com centerben. Beyoncét több kategóriában is jelölték: az egyik a Be Alive című film zenéje, ami a legjobb vizuális médiára írt dal kategóriájában versenyez, a többi pedig az év albumának választott Renaissance dalait érinti. A Break My Soul az év dala, az év lemeze és a legjobb táncos/elektronikus felvétel kategóriájának, a Virgo’s Groove a legjobb R&B-előadás kategóriájának, a Plastic Off the Sofa pedig a legjobb hagyományos R&B előadás kategóriának jelöltje.

Az összesen huszonnyolcszoros Grammy-díjas Beyoncé mellett Taylor Swift lett a legtöbbször jelölt énekesnő az Az év dala kategóriájában. Kendrick Lamar nyolc, Adele és Brandi Carlile hét-hét, Harry Styles, Mary J. Blige, Future, DJ Khaled és The-Dream pedig fejenként hat Grammy-jelöléssel szintén jelentős versenyzőknek számítanak. A legjobb új előadó kategóriában pedig még az egyik legmenőbb és legszexibb fiatal banda neve is felbukkan, akik jövőre nálunk is koncertet adnak: nevezetesen az olasz Måneskin rockzenekar, ami a világ legtehetségesebb fiatal előadói közé tartozik.

Forrás: NPR, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!