Diana életrajzírója elmondta, miért Kamilla a tökéletes társ Károly király számára

2022. november 18.
Diana életrajzírója, Andrew Morton szerint Károly nagyon nehezen fogadta el, hogy Diana hercegnő túlragyogta őt és a háttérbe szorította.

Diana: Her True Story címmel 1992-ben Andrew Morton írta a hercegnő életrajzát, amiben megannyi részletet megosztott Károly és Diana, a herceg Kamillával folytatott viszonyáról, valamint Diana mentális problémáiról. A könyv készítésében maga Diana is részt vett titokban: hangszalagokon rögzítette vallomásait, amiket aztán elküldött Mortonnak, hogy forrásként használhassa őket. A hercegnő 1997-ben bekövetkezett halála után Morton újra kiadta a könyvet, és nemcsak átdolgozta, de ekkor ismerte el először, hogy az életrajz a hercegnő teljes együttműködésével zajlott.

Diana és Károly

Az Insidernek nyilatkozva Morton elmondott néhány érdekességet Diana és Károly, illetve Károly és Kamilla kapcsolatáról. Morton szerint a két nő mindig is más szerepet töltött be a jelenlegi király életében. „Kamilla és Károly szinte egész életükben ismerték egymást. Ő egy igazi pomponlány volt, aki a színfalak mögött várakozott, hogy vigasztalja és támogassa, ha kell. Károly pedig mindig is egy ilyen társra vágyott. Olyan valakire, aki támogatja, és nem akarja túlragyogni. Aki megelégszik azzal, Károly mellett mindig csak a második lehet”– mondta Morton.

Diana viszont nyilvánvalóan nem ilyen volt. „Ő egy igazi karakter volt, aki mindig beárnyékolta Károlyt. Diana volt a show sztárja, és nem Károly. Ezt a herceg nagyon nehezen viselte akkoriban. Most viszont már ő lehet a show sztárja. Ő a király”– tette hozzá.

Károly herceg és Kamilla hercegné

Andrew Morton elmondása szerint tehát Károlyt mindig is bántotta, hogy a házasságuk alatt Diana népszerűbb volt nála. Kamilla mellett viszont ez a probléma már nem áll fenn.

Forrás: Insider Fotó: Getty Images

Olvass tovább!