Ezt az italt fogyasztja minden nap Károly király, de kizárólag a saját poharából

2022. november 17.
Az uralkodó barátja, gróf Kálnoky Tibor árulta el.

Az angol király jó barátja, gróf Kálnoky Tibor elmesélte, hogy Károly évekkel ezelőtt meglátogatta az erdélyi Szászfehéregyházán, és annyira megszerette Romániát, hogy úgy döntött, vesz ott egy kis vidéki házat. A gróf az együtt töltött idő alatt megfigyelte, hogy III. Károly minden este, vacsora előtt elfogyaszt egy martinit, és amikor külföldre utazik, viszi magával a saját poharát, mert kizárólag abból issza meg kedvenc koktélját – a népszerű ital ginből és vermutból készül, majd olívabogyókkal vagy citrommal díszítik.

ital-karoly-kiraly-pohar

III. Károly híres arról, hogy szereti a gin-tonikot, és egy hozzá közel álló forrás korábban azt mondta róla, hogy a király meglehetősen nyűgös tud lenni, ha ételről és alkoholról van szó, ugyanis saját maga viszi az italokat hivatalos útjaira, hogy mindig legyen nála valami, amit szívesen kortyolgat.

Az uralkodó felesége, Kamilla inkább a bort preferálja, de annyira, hogy ő az Egyesült Királyság Szőlőbirtokosok Egyesületének elnöke is. „Mindig azt kérdezik tőlem, hogyan kerültem ebbe az egészbe, nos, először is szeretem a bort, de másodsorban édesapám borászattal foglalkozott, így gyerekként úgy neveltek, hogy inkább bort és vizet ittam, mint a franciák” – fogalmazott korábban a királyné.

Forrás: Mirror, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!