Kamilla nem tartotta Katalint méltónak a királyi családhoz, állítólag ő állt a Vilmossal való szakítása mögött

2022. október 28.
Ezt nem gondoltuk volna...

Christopher Andersen királyi szakértő 2016-ban beszélt először arról, hogy tudomása szerint Kamilla volt a mozgatórugója Vilmos herceg és Katalin 2007-es szakításának. Hogy miért? Mert nem tartotta Katalint elég előkelőnek.

kamilla-kiralyne-katalin-hercegne

„Londonban voltam, amikor a szakítás történt. Megdöbbentem, teljesen ledöbbentem, mindenki azt hitte, hogy csak idő kérdése, hogy Vilmos megkérje Katalin kezét. Aztán az emberek elkezdtek arról sugdolózni, hogy Kamilla áll a dolog mögött. Kamilla ugyanis egy kicsit sznob. Ő arisztokrata származású, mindig is királyi körökben mozgott. Mindig is úgy gondolt magára, mint Alice Keppel örökösnőjére – a dédnagymamájára, aki VII. Edward szeretője volt. Nagyon büszke volt erre a kapcsolatra, ezzel dicsekedett gyerekként és felnőttként is, és ez volt a célja is: a leendő király, majd a király szeretőjének szerepét betölteni. Nem gondolta, hogy Katalin méltó lenne arra, hogy csatlakozzon a királyi családhoz” – nyilatkozta Andersen.

Kamillának az volt a problémája, hogy Katalinnak ugyan vannak arisztokrata felmenői, valamilyen szinten mégis csak egy munkásosztálybeli családból származik. Szénbányászok leszármazottja, édesanyja pedig légiutas-kísérő volt. Mindezt a jelenlegi királyné nem nézte jó szemmel.

Anderson úgy tudja, Kamilla Károlyon keresztül avatkozott bele a fiatal pár kapcsolatába. „Kamilla azt tanácsolta Károlynak, hogy beszéljen a fiával, és kényszerítse rá a döntésre. Úgy tudom, Károly végül azt javasolta Vilmosnak, hogy válasszon: vagy kötelezze el magát Katalin mellett, vagy engedje szabadon. Ma már mind tudjuk, mi lett ennek a történetnek a vége” – tette hozzá a szakértő.

Forrás: marieclaire.com Fotó: Getty Images

Olvass tovább!