Leonardo DiCaprio a viselkedése miatt majdnem bukta a Titanic főszerepét

2022. november 23.
A rendező szerint a színész elég negatívan állt hozzá a meghallgatáshoz.

A Titanic rendezője, James Cameron egy interjúban elárulta, hogy egy hajszálon múlt, hogy Leonardo DiCaprio elveszítse Jack Dawson szerepét, ugyanis a meghallgatások során nem volt hajlandó a kamera előtt felolvasni a szövegkönyvből.

leonardo-dicaprio-viselkedese-titanic-foszerep

A filmkészítő elmondása szerint DiCaprio, aki ekkor még csak 21 éves volt, mindenkit elbűvölt az irodában, beleértve Cameront is, ám a végleges döntés előtt még fel kellett volna olvasnia egy részletet a szövegkönyvből Kate Winslettel, hogy megnézzék, működik-e a két színész között a kémia. Amikor azonban a rendező elmondta, hogy mi lenne a feladat, DiCaprio közölte, hogy nem hajlandó teljesíteni a kérését.

„Úgy érted, hogy én olvasok? – kérdezte a színész a rendezőtől, majd azt mondta: – Ó, én nem olvasok.” Cameron, aki teljesen biztos akart lenni a szereposztásban, mivel tudta, hogy két évig fog dolgozni ezen az óriási projekten, kezet rázott a fiatal DiCaprióval, és csak annyit mondott: „Nos, köszönöm, hogy eljöttél.” Szerencsére a sztár még időben rájött, hogy hibát követett el, és amikor a rendező választási lehetőséget kínált neki, hogy vagy olvasni fog, vagy nem kapja meg a szerepet, élt a lehetőséggel.

„Minden porcikájából áradt a negativitás egészen addig, amíg azt nem mondtam, hogy »akció«, aztán Jackké változott – mondta a rendező, akit azonnal meggyőzött a fiatal színész játéka. –  Sötét felhők nyíltak meg, és egy napsugár sütött le, ami megvilágította Jacket.” Visszagondolva a múltra, már el sem tudna képzelni egy olyan világot, ahol DiCaprio nem szerepel a Titanicban – tette hozzá a rendező.

Forrás: E! News, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!