Justin Bieber arcát engedély nélkül nyomta ruháira a népszerű fast fashion márka

2022. december 20.
Az énekes közösségi oldalán jelezte a cégnek, hogy a beleegyezése nélkül használták fel nevét és arcképét.

„Egyetlen kollekciót sem hagytam jóvá, amit a H&M adott ki… mindezt az engedélyem nélkül csinálták. A helyedben nem venném meg… Mind trash, ne vegyétek meg őket” – írta Justin Bieber hétfőn egy Instagram-sztoriban. A népszerű fast fashion márka ugyanis vászontáskákra, telefontokokra és pulóverekre nyomta a sztár arcképét, de felhasználták Bieber Ghost című számának egy részletét, valamint World Tour (világturné) feliratú termékeket is készítettek.

justin-bieber-arc-fast-fashion

A H&M képviselője Bieber nyilatkozatára reagálva azt mondta, hogy a márka a megfelelő jóváhagyási eljárásokat követte, mint minden más licencelt termék és együttműködés esetében. Ugyan Bieber eddig még nem tett semmilyen jogi lépést a H&M ellen, korábban már volt példa arra, hogy beperelt valakit azért, mert „haszonszerzésre használták őt fel”.

Tavaly például Brian Whiteley művészt akarta bíróság elé állítani, miután a festő szavaival élve, Bieber „mélyreható” és „erotikus” alkotásaiból akart kiállítást rendezni. Whiteley levelet kapott az énekes ügyvédjeitől, amelyben a sztár „szellemi tulajdonjogainak közvetlen megsértésével” vádolták, így a művész végül átnevezte a projektet. Az új címe azt lett, hogy „Justin Bieber perel engem”.

Forrás: Page Six, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!