Munkácsy-díjas festőművész gyönyörű munkái ékesítik a Soltész borokat

2019. szeptember 09.
Nem is lehetne méltóbb kiegészítője egy jó bornak a festészetnél! Három Soltész-bor kapott idén ősszel új, Bukta Imre-festménnyel ékesített címkét, így teljes összhangba került a külcsín és a belbecs ezeknél a minőségi magyar boroknál. 

Az egri Ostoros Családi Pincészet Soltész borcsaládja három prémium vörösborral lepi meg ősszel a borkedvelőket: ezek kizárólag a legjobb évjáratokból készülő dűlőszelekciók vagy hordóválogatások. A borok különlegességét mindemellett a címkéjük is adja, hiszen a Munkácsy-díjas Bukta Imre három festménye öltözteti fel őket.

A Kékfrankosra a Korcsolyázó cigánylány című festmény került, a cuvée-re a házasítás nevét is adó Delelő, míg a Bikavéren a „Béla fácánnal” című alkotás látható. A három festményből Ipacs Géza grafikus készített boroscímkéket. A végeredmény pedig egy-egy olyan palack, amely a bor- és a művészetkedvelőknek egyaránt élményt nyújt.

(Az új Soltész borok szeptemberben debütálnak, és a fogyasztók kizárólag borszaküzletekben, éttermekben és a pincészetnél találják meg őket.)