5 film, amelyben az 50 éves Jude Law bebizonyította, hogy több mint jó pasi

2022. december 29.
Bár hajlamosak vagyunk a sármos szépfiú karakterével azonosítani, a ma 50 éves Jude Law az elmúlt évtizedekben bőven bebizonyította, hogy sokkal több minden rejlik benne. Az alábbiakban összegyűjtöttük tőle az öt kedvenc filmünket.
Jude Law ma 50 éves

Jude Law ma 50 éves

A tehetséges Mr. Ripley

Jude Law ezzel a lebilincselő thrillerrel szerezte meg az első Oscar-jelölését, nem véletlenül. Bár a főszereplője elvileg Matt Damon (aki egyébként szintén hatalmasat alakít), mégis Law volt az, aki vibráló, magával ragadó, elsöprő személyiségével az egész filmet uralta.

A történet: Tom Ripley (Matt Damon), a tehetséges, feltörekvő fiatalember azt a megbízást kapja egy New York-i hajómágnástól, hogy keresse meg és hozza vissza Olaszországba szökött fiát, Dickie-t (Jude Law), aki bohém életvitelével elpazarolja a családi vagyont. Tom és Dickie között végül egy furcsa kapcsolat kezd kibontakozni.

Gattaca

Jerome, a lebénult űrhajós szerepében Jude Law egyszerre alakít egy végtelenül megtört és cinikus, mégis erős karaktert. Ennek a filmnek sem ő a főszereplője, az elképesztően sokrétű alakításával azonban magára vonja a nézők figyelmét.

A történet: A természetes úton született Vincent (Ethan Hawke) egész életében az űrutazásról álmodozott, de mivel a diagnózis szerint nem tökéletes, és előreláthatólag csupán 30 éves koráig fog élni, nincs esélye arra, hogy karriert csináljon egy olyan társadalomban, ahol elfogadott a gének meghatározta diszkrimináció. Óriási lehetőséget jelent számára, amikor elfoglalhatja a balesetben lebénult űrhajós, Jerome (Jude Law) helyét.

Fertőzés

Igaz, hogy ebben a thrillerben viszonylag kis szerepe van, de Jude Law szinte lubickolt Alan Krumwiede, az összeesküvés-elméletekben hívő őrült karakterében. Érdekesség, hogy ebben a filmben újra összeállt A tehetséges Mr. Ripley szereplőgárdája, azaz Jude Law mellett Matt Damon és Gwyneth Paltrow is szerepel benne.

A történet: A világ minden részén felüti a fejét egy új megbetegedés, majd kitör a globális járvány. Az amerikai kutatóintézet orvosai megpróbálják megfejteni a vírus kódját, miközben dr. Leonora Orantes, az Egészségügyi Világszervezet munkatársa a járvány forrását keresi. Az egyes országokat pedig a széthullás veszélye fenyegeti.

Hideghegy

Jude Law-t ezért a filmért Oscar-díjra, Golden Globe-ra, BAFTA-ra, és MTV Movie Awardra is jelölték, ami sokat elmondhat a filmben nyújtott alakításáról. A karaktere ugyan nem volt túl összetett, de Law kifejező játéka élettel tudta megtölteni.

A történet: A Hideghegy története az amerikai polgárháború kirobbanásának idején kezdődik, amikor is két fiatal egymásba szeret. Bár csupán egyszer csókolták meg egymást, mielőtt Inman (Jude Law) bevonul, örök hűséget esküsznek egymásnak. A férfit elnyeli a háború, miközben a szerelme magára marad, és az egyre zordabbra forduló világban igyekszik túlélni a háború hozta szörnyűségeket.

Sherlock Holmes

Úgy, ahogy Sherlock Holmes sem ment volna sokra hű társa, Watson nélkül, Robert Downey Jr. mellé is nagyon kellett Jude Law, hogy igazán működni tudjon ez a film. A karrierje során ez volt Law egyik leglazább és legkedvelhetőbb szerepe.

A történet: A legendás mesterdetektív élete legnagyobb problémájával kerül szembe. Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) és hű társa, Dr. Watson (Jude Law) Lord Blackwood (Mark Strong) nyomába vetik magukat. Ha nem leplezik le időben, az végzetes következményekkel járhat az egész birodalomra nézve.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!