Anthony Hopkins újévi üzenete a kedvencünk

2022. december 30.
A 84 éves Sir Anthony Hopkins karácsonyi cuki videója után most komoly újévi üzenetet osztott meg Instagram-oldalán.

 

Sir Anthony Hopkins egyik nagy kedvencünk a social oldalakon: Insta-oldalát érdemes követni. Tavaly az Oscar-díját is egy tánccal ünnepelte, és idén karácsonykor is megörvendeztetett minket egy kedves, táncolós videóval.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Anthony Hopkins (@anthonyhopkins) által megosztott bejegyzés

Legújabb videójában az Instagramon 2023-ra mondja el újévi kívánságait. A videóban elmeséli azt is, hogy 47 éve él józanul, miután annak idején úgy érezte, halálra fogja inni magát, ha nem számol le az alkohollal. A videóban arra buzdítja közel négymillió követőjét, hogy „harcoljanak tovább” és maradjanak erősek.

Sir Anthony Hopkins 47 éve számolt le az alkohollal

Sir Anthony Hopkins 47 éve számolt le az alkohollal

A 84 éves Oscar-díjas színész a videóban elárulja, hogy ma ünnepli józanságságának 47. évfordulóját. „Én egy lábadozó alkoholista vagyok, és jó, ha tudod, hogy vannak emberek, akik küszködnek… Légy kedves magadhoz, légy büszke az életedre.”

Anthony Hopkins, a Bárányok hallgatnak sztárja ezután felidézte, hogy „kétségbeesett helyzetben volt”, és „valószínűleg” nem sokáig élt volna, ha nem számol le annak idején a függőségével. 1975-ben egy nap rájött, hogy valami nagyon nincs rendben vele, és kezdetben nem tudta, hogy „ez egyfajta mentális, fizikai állapot, amelyet alkoholizmusnak hívnak… függőség”.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Anthony Hopkins (@anthonyhopkins) által megosztott bejegyzés

A videót követően a kommentszekciót elárasztották a gratuláló üzenetek, köztük Alec Baldwin, Amanda Kloots és Hugh Jackman is írt a színésznek. Naomi Campbell szupermodell, aki hosszas küzdelem után 2008-ban számolt le kokain- és alkoholfüggőségével, szintén dicsérte a színészt, amiért „ragyogó fénysugár” és inspirál másokat saját gyógyulásával.

Sir Anthony Hopkins 47 éve számolt le az alkohollal

Sir Anthony Hopkins 47 éve számolt le az alkohollal

Anthony Hopkins 1960-ban lépett a színészi pályára, a nemzetközi sikert pedig 1968-ban Az oroszlán télen című film hozta meg számára Peter O’Toole és Katharine Hepburn oldalán. Hopkins fiatalon falta az életet, bevallotta, hogy karrierje elején gyakran volt „részeg” és „másnapos”. Végül 1975-ben kötelezte el magát a józanság mellett, és a mai napig ki is tartott emellett. 1992-ben nyerte el a legjobb színésznek járó, első Oscar-díját Hannibal Lecter szerepéért A bárányok hallgatnak című filmben. Azóta négyszer jelölték a díjra (az 1993-ban megjelent Napok romjai, 1995-ös Nixon, az 1997-ben megjelent Amistad és a 2019-es A két pápa című filmekért). Második szobrocskáját végül 2021-ben kapta meg Az apa című film főszerepéért, amely után eljárta az örömtáncot.

Fotó: Getty Images Forrás: The Daily Mail

Olvasd el ezt is!