Az év legmeglepőbb illatgyertyái: Anthony Hopkins kollekciójától 2020 esszenciájáig

2020. december 19.
Valószínűleg minden Gwyneth Paltrow vaginaillatú gyertyájával kezdődött. Ám a lavina mára nem csak olyan hírességeket sodort magával, akikről eddig is el tudtuk képzelni, hogy valamelyest érdeklődnek az illatgyertyák iránt. Anthony Hopkins és Drake is saját kollekciót dobott piacra.

Szerencsére nem minden híresség gondolja úgy, hogy olyan illatgyertyát kell kreálnia, aminek olyan szaga van, mint a vaginájának. Gwyneth Paltrow ilyen illatkompozíciójával indult ugyanis az a trend, amelyben most ott tartunk, hogy Sir Anthony Hopkins bemutatta ámbra, gardénia-tubarózsa és szantálfa illatú gyertyákat is tartalmazó kollekcióját, és a kanadai rapper, Drake is arra utalt, hogy saját illatgyertyákat dob piacra hamarosan.

illatgyerty-drake-anthony-hopkins-2020

Az illatgyertyák népszerűségének robbanásszerű terjedéséért természetesen a koronavírus-járvány a felelős, illetve a karantén. A pandémia kezdete óta 182 százalékkal emelkedett a korábban csak luxuscikknek számító kiegészítő eladása, és a mindennapok részévé vált. „Sokkal kevesebb lehtőségünk van odakint mozogni, így az emberek a lakásukban keresik a boldogság forrását. Minden olyan eszközt igyekeznek beszerezni, amitől jobban érezhetik magukat” – mondta Hayly Chaytor, egy illatgyertyákkal és diffúzorokkal foglalkozó cég, a Silentnight vezetője.

Hogy jön össze Drake és az illatgyertya?

Drake zenei repertoárja hatalmas, ám még így is teljesen váratlanul ért mindekit, amikor Instagra-sztorijában bejelentette, hogy egész illatgyertya-sorozatot dob piacra a Better World Fragrance House-zal. A Harry Styles-Tom Ford vonalhoz hasonlóan Drake gyertyái is olyan illatúak, mint a rapper maga.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by REVOLVE (@revolve)

A Carby Musk fantázianevű illatgyertya „finom pézsma aromát áraszt, amely egyszerre segít kifejezni az ember belső valójának szépségét, és azt a nagyszerűséget, amilyennek mások látnak” – áll a gyertya jellemzésében. A Good Toughts virágillatú, a Sweeter Things friss citromaromát áraszt, míg a Williamsburg Sleepover egy uniszex és vibráló fás-virágos pézsmaillat. 

A 2020 illatú gyertyának több rétege van

2020 illatát nem hírességek kreálták, ám az illatrétegek között megjelennek valódi celebek. A limitált szériában készülő szójagyertya négy rétegből áll, amelyek mindegyike ismerős lehet bármelyikünknek. A Flaming Crap nevű cég kreálta meg 2020 tökéletes illatgyertya-metaforáját: banánkenyér, kézfertőtlenítő, otthoni barkácsolás és a Tiger King főhőse, Joe Exotic által inspirált olcsó after shave illatú rétegek adják az idei év koronavírus-járvány által meghatározott esszenciáját.

Anthony Hopkins jótékonyságból készített gyertyát

Bármelyik hollywoodi színésztől előbb számítottunk volna arra, hogy illatgyertyát kreál, mint Sir Anthony Hopkinstól. A Paris Hilton, Jennifer Lopez vagy éppen Ariana Grande nyomdokaiba lépő színész saját nevével fémjelezett gyertyákat dobott piacra a nonprofit No Kid Hungry jótékonysági szervezettel partnerségben.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anthony Hopkins (@anthonyhopkins)

Uniszex illatú gyertyákat találhatunk Anthony Hopkins kollekciójában (amelyben a gyertyákon kívül parfüm és illóolajkeverék is van), amelyek eladása gyermekek étkezését fedezi: minden hét eladott termék 50 adag ételre elegendő. Ráadásul Anthony Hopkins vibráló műalkotásaiból is hazavihetünk egy apró szeletet minden termékkel, mert a színész – aki nem mellékesen festőművészként is sikeres – részt vett a csomagolás tervezésében is.

Olvastad már?

Forrás: The Cut, Apartment Therapy
Fotó: Instagram, Getty Images