Kamilla királyné arra akarta kötelezni Katalint, hogy változtasson nevet

2023. január 09.
Harry herceg egy meglepő történetről rántotta le a leplet a könyvében.

Kamilla királyné komoly kéréssel fordult Katalinhoz, miután Vilmos feleségeként beházasodott a királyi családba: a királyné azt szerette volna, ha a hercegné megváltoztatja a nevének írását. A problémát Kamilla szemében az okozta, hogy Katalin érkezésével – akinek az eredeti neve Catherine Elizabeth Middleton – túl sok C betűs név lett a családban. (Károly valódi neve Charles, Kamilláé pedig Camilla, tehát ők voltak a másik kettő C betűvel kezdődő királyi családtag.)

kamilla-kiralyne-katalin-hercegne

A királyné megpróbálta rávenni Katalint, hogy a Catherine helyett ezentúl inkább Katherine-ként írja a nevét. Minderről Harry herceg számolt be a holnap boltokba kerülő Spare című memoárjában.

Kamilla szerint a C betűvel kezdődő nevek sokasága zavart okozott volna az emberek fejében, különösen akkor, amikor a családtagok csak a nevük monogramját használják.

Azt nem tudni, hogy végül minek volt köszönhető, hogy Katalinnak sikerült megtartania az eredeti nevét – reméljük, a holnap megjelenő könyvben részletesebben is olvashatunk majd erről a sztoriról.

Fotó: Getty Images Forrás: marieclaire.com

Olvass tovább!