Jamie Lee Curtis megható posztban reagált az Oscar-jelölésre

2023. január 25.
A színésznő, akit karrierje során először jelölték Oscar-díjra, a legjobb női mellékszereplő kategóriájában kaphat elismerést a Minden, mindenhol, mindenkor című filmért, amely 11 jelölésével a 2023-as gála legtöbb jelölést bezsebelő alkotása lett.
Jamie Lee Curtis megható posztban reagált az Oscar-jelölésre

Jamie Lee Curtis Instagramon osztotta meg a fotókat, amiket egy barátja készített arról a pillanatról, amikor megtudta, hogy Oscar-díjra jelölték.

„Így néz ki a meglepetés! Az egyik legrégebbi legjobb barátom (Debbie Oppenheimer) 5:15-kor üzent nekem, hogy a házam előtt ül, és nem akarok-e társaságot, amikor a bejelentést nézem. Debbie Oppenheimer Oscar-díjat kapott azért a gyönyörű dokumentumfilmért, amelyet édesanyja történetéről készített – írta a színésznő. – Bejött, és úgy ült velem, ahogy én ültem vele azon a napon, amikor az Oscar-gála felé tartott, abban az évben, amikor megnyerte. Fogtuk egymás kezét. Észre sem vettem, hogy képeket készített. Az első az a pillanat, amikor meghallottam a nevem, majd a barátom, Stephanie nevét és a többi jelölést, majd a legjobb dolog az egészben, amikor egy szeretetteljes ölelést adtam a férjemnek. Nincsenek szűrők. Nincs hamisítás. Csak az öröm pillanatának igazsága egy barát által megörökítve.”

Egy másik posztban Curtis szüleiről, Janet Leigh és Tony Curtis filmcsillagokról emlékezett meg az 1960-as Oscar-gálán készült fotójukkal. A 2004-ben elhunyt Leigh-t a legjobb női mellékszereplő kategóriájában a Psychóban nyújtott alakításáért, édesapját pedig A megbilincseltek című filmben játszott szerepéért jelölték Oscar-díjra a legjobb színész kategóriájában.

A színésznő úgy fogalmazott, hogy a legmerészebb álmaiban sem gondolta volna, hogy ez történik vele. „Mivel ez a film egy bevándorló családról és küzdelmes életükről szól, azonnal a szüleimre, a magyarországi és dániai bevándorlók gyermekeire gondolok, akiknek idejött a családja, és azért áldoztak, hogy gyermekeik elérjék az álmaikat. Csak elképzelni tudom, milyen érzés lenne nekik és szüleiknek hallani, hogy a lányukat/unokájukat ma reggel Oscar-díjra jelölték” – írta a fotó mellé a színésznő.

Forrás: People, Fotó: Getty Images