Ezzel a viccel sértette meg Katalin hercegnét Meghan Markle

2023. január 26.
Meghan Markle ártatlan vicce nem úgy sült el, ahogy a hercegné várta.
Ezzel a viccel sértette meg Katalin hercegnét Meghan Markle

Mióta megjelent a nagy érdeklődéssel várt memoárja, szinte nem telik el úgy nap, hogy Harry herceg ne kerülne az újságok címlapjára. A Spare (Tartalék) című könyvében Harry a saját szemszögéből meséli el az életét, kifejezetten a királyi család többi tagjával való kapcsolatát. A könyv középpontjában felesége, Meghan Markle áll, aki Harry szerint remekül kijött a néhai Erzsébet királynővel – a két nőt leginkább a kutyák iránti szeretetük kötötte össze. De Meghan Harry unokatestvérével, Eugénia hercegnővel is hamar jó kapcsolatba került, a herceg szerint azóta is nővéri szeretet köti őket össze.

Ezzel szemben Katalin hercegné a pletykák szerint kezdetektől fogva nem szimpatizált Harry új párjával, erre a nem túl jó viszonyra pedig maga a herceg is utalt néhányszor a könyvében. Felidézte például azt az esetet, amikor Katalin és Meghan egy koszorúslányruha miatt veszett össze, sőt arra is visszaemlékezett, hogy a hercegnék első találkozása sem volt zökkenőmentes.

Az egyik fejezetben Harry részletesen írt Meghan első királyi napjairól is, és arról a bizonyos viccről, ami Katalin hercegnének nem nyerte el túlságosan a tetszését. Harry szerint az incidens a 2018-as Trooping the Colour – a királynő születésnapjának hivatalos ünnepe – alkalmával történt, ahol Meghan Markle először csatlakozott Katalinhoz és a királyi család többi tagjához a Buckingham-palota erkélyén, hogy végignézzék a parádét. Az ünnepség végén Katalin állítólag Meghanhez fordult, és megkérdezte tőle, hogy tetszett neki az első Trooping the Colour felvonulás. (A Trooping the Colour szó szerinti fordítása Színpompás menet). Meghan erre vicceskedve annyit mondott, hogy „színes volt”.

Meghan vicce Harry szerint nem nyerte el sem Katalin, sem a többi jelenlévő királyi családtag tetszését, a hercegné ugyanis válaszul kínos csendbe burkolózott.

Forrás: marieclaire.co.uk Fotó: Getty Images