Végre kiderült, hogy min veszett össze Katalin hercegné és Meghan Markle

2023. január 17.
Harry herceg azt a bizonyos ruhapróbás incidenst is megemlítette a könyvében.
meghan-markle-katalin nem 3:2

Évek óta kering a médiádban a pletyka, miszerint Katalin és Meghan között megromlott a viszony, mégpedig a Harry és Meghan 2018-as esküvőjét megelőző időszakban. Bár a brit bulvárlapok szerint Meghan Markle volt az, aki megríkatta Katalin hercegnét az egyik ruhapróba során, a hercegi pár Oprah-nak adott interjújában egy egészen más történetre emlékezett vissza. „Fordítva történt, és nem azért mondom el ezt, hogy bárkit is becsméreljek, hiszen az esküvő hete mindenkinek nehéz volt, Katalin pedig ideges volt valami miatt. A koszorúslányok ruhájával kapcsolatban volt köztünk probléma, az eset után pedig Katalin bocsánatot kért, és én elfogadtam” – mesélte akkor Meghan.

Az ominózus ruhapróbás esetről Harry herceg sem feledkezett el: a napokban megjelent memoárjában részletesen leírta, pontosan hogyan és min veszett össze annak idején Katalin és Meghan. Hogy bizonyítsa, valóban úgy történt, ahogy állítja, a herceg még a két hercegnő közti SMS-eket is megosztotta a könyvében.

A feszültség akkor robbant ki, amikor Katalin megírta Meghannek, hogy Sarolta hercegnőre nem passzol a koszorúslányruhája, amire válaszul Meghan arra kérte a hercegnét, hogy lépjen kapcsolatba a szabójával, aki készenlétben áll, és azonnal elvégzi a változtatásokat.

Harry szerint Katalin Meghannek írt üzenetében ez állt: „Sarolta ruhája túl nagy, túl hosszú, túl bő. Sírt, amikor otthon felpróbálta.”

Meghan erre a következőt válaszolta: „Értem, és mondtam, hogy a szabó már reggel nyolc óta készenlétben áll. Itt, a Kensington-palotában. El tudnád vinni Saroltát, hogy megigazítsák a ruháját, úgy, ahogy a többi anyuka is teszi?”

Katalin állítólag erre így válaszolt: „Az összes ruhát újra kell igazítani.”

A minap a Daily Mail megszólaltatta a sokat emlegetett szabót, Ajay Mirpurit, ő volt az, aki végül Saroltára ráigazította a koszorúslányruhát. Mirpuri elmondta, hogy az ő jelenlétében nem történt ugyan vita, de véleménye szerint érthető, hogy az esküvő miatt stresszesek voltak a hercegnék.

„Olyan problémával szembesültek, mint bárki más egy esküvőn, az utolsó pillanatban felmerülő buktatókkal. Megértem, ha valaki emiatt a szokásosnál idegesebb volt.  Mindannyiukkal együtt érzek, hiszen senki sem szeretné, ha a gyereke rosszul illeszkedő ruhában lépnéne ki a nyilvánosság elé.”

Forrás: marieclaire.co.uk Fotó: Getty Images