Eugénia hercegnő terhessége alaposan megzavarja a trónöröklési rendet

2023. február 01.
Komoly változás várható a brit királyi család életében: Eugénia hercegnő második gyermekének megérkezésével sokan még hátrébb szorulnak az öröklési rendben.
Eugénia hercegnő terhessége alaposan megzavarja a trónöröklési rendet

Eugénia hercegnő pár nappal korábban az Instagram-oldalán jelentette be, hogy második gyermeküket várják férjével, Jack Brooksbankkel. Első kisfiuk, August Brooksbank február 9-én lesz kétéves.

A pár második gyermekének megérkezésével azonban nemcsak a hercegnő magánéletében, hanem az utódlási sorrendben is komoly változás következik majd. II. Erzsébet királynő tavalyi halálával Károly lépett a trónra, akinek minden bizonnyal Vilmos herceg veszi majd át a helyét, ha eljön az ideje.

Eugénia most a 11., míg első gyermeke a 12. a trónra várakozók sorában, második gyermeke viszont már a 13. helyet fogja elfoglalni, így a mögöttük várakozó rokonok még hátrébb szorulnak a listán.

Eduárd herceg a 14. helyre esik vissza, őt követi Wessex grófjának és Wessex grófnéjének fia, Severn vikomt a 15., valamint lánya, Lady Louise Mountbatten-Windsor a 16. helyen.

Anne királyi hercegnő a 17. helyre kerül, és őt követi fia, Peter Philips és két lánya, Savannah és Isla Philips. A 21. helytől Zara Tindall és három gyermeke, Mike Tindall, Mia, Lena és Lucas következnek, ha viszont születnek még új csöppségek a családba, akkor tovább változhat a sorrend.

Forrás: Marie Claire UK, Fotó: Getty Images