Kicsoda Jim Toth, Reese Witherspoon elhidegült második férje?

2023. április 01.
A magyar felmenőkkel rendelkező Jim Toth már az Egyesült Államokban született, és a nyelvet sem beszéli, egy korábbi NLC-nek adott interjúban mégis úgy fogalmazott, hogy büszke a magyarságára. Toth azután került az érdeklődés középpontjába, hogy 2011-ben feleségül vette Reese Witherspoont – a pár végül 12 év házasság után néhány héttel ezelőtt beadta a válást. De mit is lehet tudni Jim Tothról?
Kicsoda Jim Toth, Reese Witherspoon elhidegült második férje?

Reese Witherspoon 2006-ban vált el első férjétől és két nagyobb gyerekének az apjától, Ryan Phillippe-től, majd hamarosan összejött egy másik színésztársával, Jake Gyllenhaallal. A két sztár 2009-ig alkotott egy párt, ezután toppant be a színésznő életébe a jövendőbeli második férje, Jim Toth.

Mit dolgozik Jim Toth?

Toth a Los Angeles-i Loyola Marymount Egyetemen diplomázott, és karrierje nagy részében tehetségkutató ügynökként dolgozott a CCA nevű ügynökségnél. 2019-ben végül úgy döntött, hogy elhagyja az ügynökséget, hogy az újonnan induló Quibi streamingplatform tartalomszerzési és tehetségkutató vezetője legyen. „A CAA-nál betöltött pozícióját otthagyni, hogy a Quibihez csatlakozzon, hatalmas kockázat volt. Reese akkoriban megkérdezte Jimet, hogy megéri-e a kockázatot, de ő azt mondta, hogy készen áll a kihívásra, és biztos benne, hogy milliókat fog hazavinni” – nyilatkozta korábban a Radar Online-nak egy meg nem nevezett bennfentes. Toth számításai azonban nem jöttek be: a Quibi 2020 áprilisában indult, majd 2020 októberére tönkre is ment, ez idő alatt közel 2 milliárd dollárt veszítve. A bennfentesek szerint ez a bukás is közrejátszhatott a pár kapcsolatának megromlásában. A LinkedIn profilja szerint Toth jelenleg több nagy cégnek is az igazgatósági tagja.

Toth a Los Angeles-i Loyola Marymount Egyetemen diplomázott

Toth a Los Angeles-i Loyola Marymount Egyetemen diplomázott

Hogyan találkozott Reese Witherspoonnal?

A színésznő egy interjúban azt mesélte, hogy a férjével egy buliban találkoztak először, ahol Toth kimentette egy kellemetlen szituációból. „Volt egy nagyon részeg fickó, aki rám hajtott, hülyét csinált magából, és ordibált velem. Ekkor Jim odajött és kimentett a helyzetből” – mesélte. A lesifotósok először 2010 szeptemberében fotózták le a párt együtt, majd alig három hónappal később, 2010 decemberében el is jegyezték egymást. Jim Toth és Reese Witherspoon 2011 márciusában házasodtak össze. 

im Toth és Reese Witherspoon 2011 márciusában házasodtak össze. 

Jim Toth és Reese Witherspoon 2011 márciusában házasodtak össze

Witherspoon korábban az gondolta, hogy Ryan Phillippe után soha többé nem fog férjhez menni, de Toth biztosította róla, hogy megéri másodszor is belevágnia. „Jim a következőt mondta nekem: »Mindennap bebizonyítom neked, hogy egy jó partner, és egy jó ember vagyok. Gondoskodni fogok rólad. Addig fogom ezt csinálni, amíg hozzá nem szoksz«” – mesélte a színésznő. A párnak 2012-ben született meg egyetlen közös fiuk, Tennessee.

Toth biztosította róla, hogy megéri másodszor is belevágnia.

Toth biztosította róla, hogy megéri másodszor is belevágnia

Kapcsolatuk leghírhedtebb pillanatára 2013-ban került sor, amikor a házaspárt letartóztatták Atlantában, miután Toth ittasan vezetett. Ezt a kínos esetet leszámítva a két sztár visszafogottan élte közös életét. Witherspoon 2018-ban az amerikai Marie Claire-nek úgy nyilatkozott, hogy „sok támogatást kap a férjétől”, és hogy ő bátorítja, hogy merjen „szókimondó” lenni. 2019-ben a színésznőt a Harper’s Bazaar kérdezte a sikeres házassága kulcsáról. „Egy igazi partnerségben az embereket meg kell becsülni mindazért, amit az asztalra tesznek” – mondta. „Olyan férjem van, aki támogatja az álmaimat és az ötleteimet. Mindenben segít nekem. Nagyon szerencsés vagyok.”

A párnak 2012-ben született meg egyetlen közös fiuk, Tennessee.

A párnak 2012-ben született meg egyetlen közös fiuk, Tennessee

Ekkor még Reese Witherspoon közösségi médiás posztjaiból is úgy tűnt, hogy férjével harmonikusan élik az életüket. 2021-ben ünnepelték 10 éves házasságukat, de még 2022 februárjában is megosztott egy közös képet a színésznő a férjével Valentin-nap alkalmából. Jim Toth utoljára idén január 1-jén tűnt fel felesége Instagram-oldalán.

Fotó: Getty Images