Elkészült III. Károly király és Kamilla királyné hivatalos koronázási portréja

2023. május 09.
Az uralkodói pár hivatalos koronázási portréit két nappal azután mutatták be, hogy május 6-án megkoronázták őket a londoni westminsteri apátságban.
Elkészült III. Károly király hivatalos koronázási portréja

Két nappal III. Károly és felesége, Kamilla koronázása után be is mutatták az angol király és királyné első hivatalos koronázási portréját. A május 6-i ceremónia után, a Buckingham-palotában készítették el a fotókat, amelyeken az uralkodó a brit koronaékszereket viseli, miközben kezeiben tartja a jogart és az országalmát.

Ami pedig Kamilla királynét illeti, róla fehér ruhájában és Mária királyné koronájában készült el a portré.

A képeket a királyi család egyik kedvenc fotósa, Hugo Burnand készítette az uralkodói párról, akiket nyolc hónappal II. Erzsébet kiránynő szeptemberi halála után koronáztak meg.

„Mindenkinek köszönjük, akik csatlakoztak az ünnepléshez – akár otthon, az utcai partikon és ebédeken, akár önkéntesként” – írta Károly május 8-án a királyi család hivatalos Twitter-oldalán. „A lehető legnagyobb koronázási ajándék volt, hogy tudtuk, mennyi támogatást, bátorítást és kedvességet kapunk, hogy az Egyesült Királyság, a birodalom és a Nemzetközösség népének szolgálatára szenteljük életünket.”

Forrás: Eonline, Fotó: Getty Images