Férfiak szoknyában? – Sztárok, akik nemet mondtak a nemi sztereotípiákra

2023. június 21.
Jared Leto sokszor szokatlan megjelenésével mindig nagyon könnyen eléri, hogy ő legyen a téma. Nézd meg, milyen kísérletező kedvű férfi sztárok szoktak még feminin külsővel vonulni a vörös szőnyegen.
Szoknyás sztárok

Jared Leto is részt vett a Louis Vuitton legújabb férfi kollekciójának bemutatóján Franciaországban. Ez volt az első LV bemutató, mióta a zenész Pharell Williams átvette a divatcég kreatív igazgatói posztját, így valóságos celebdömping volt a bemutatón, de Jared Leto nem olvadt be a tömegbe, az biztos. Ennek oka többek között az, hogy a színésznek eltűnt a szemöldöke, aminek a helye sárga szemfestékkel volt megjelölve, alatta pedig rikító rózsaszínre festette szemét. A színkavalkádot pedig végül a kékre festett hajvégei fokozták abszolút őrületté.

Jared Leto a Louis Vuitton fashion show-ján

Jared Leto a Louis Vuitton fashion show-ján

De nem Jared Leto az egyetlen művész, aki áthágja a férfi-női megjelenésre vonatkozó társadalmi normákat. Összeszedtünk még pár gender-bending férfit, mutatjuk is őket!

Harry Styles

Az egykori One Direction énekese szólókarrierjében is szédítő sikereket ér el, talán nagyobb sztár, mint valaha. Styles is azon férfiak közé tartozik, aki bármiben jól tudja érezni magát. A 2019-es Met-gálán például ebben a fekete áttetsző szettben, amit gyöngy fülbevalóval egészített ki. Az énekes mostanában színészként is kipróbálta magát és nemrég ért véget a kapcsolata Olivia Wilde-dal.

Harry Styles a 2019-es MET Gálán

Harry Styles a 2019-es Met-gálán

Brad Pitt

Az abszolút nőmágnes, legszebb színésznőkkel járó Brad Pitt is van, hogy úgy érzi, elege van a nadrágból. A 2022-es Bullet Train című filmjének berlini bemutatójára például ezt a szoknyát kapta fel: 

Brad Pitt

Brad Pitt vádlit villantott

David Bowie

A zenészek között is nagyon erősen jelen van az önkifejezés eszközeként a smink és a ruha. A műfaj nagy úttörője volt David Bowie, aki mindig képes volt megújulni, és bármilyen szokatlan szettben is jelent meg a színpadon, mindig önmagát tudta adni.

David Bowie

David Bowie

Billy Porter

A Pózból és az Amerikai Horror Storyból ismert Billy Porter mindenki figyelmét felkeltette, amikor egy öltönyben kezdődő és hatalmas abroncsos szoknyában végződő szettben jelent meg a 2019-es Oscar-díj-átadójának vörös szőnyegén. A színész azóta is lemondások nélkül visel bármit, amihez csak kedve van.

Billy Porter a 2019-es Oscaron

Billy Porter a 2019-es Oscaron

Pete Davidson

Pete Davidson, Hollywood aktuális vicces sráca iszonyat népszerű a színésznők és modellek körében, még akkor is, ha esetleg szoknyában vagy tunikában kíséri el őket egy-egy rendezvényre. Kim Kardashian és Emily Ratajkowski expasija ebben a szettben jelent meg a 2021-es Met-gálán, szóval valószínűleg ő sem érzi magát kevésbé férfiasnak attól, ha néha nem nadrágban jár.

Pete Davidson a 2021-es MET Gálán

Pete Davidson a 2021-es Met-gálán

Forrás: sheknows.com   Fotó: Getty Images