Tom Holland kitálalt: a függősége súlyosabb, mint gondoltuk

2023. július 11.
A fiatal színész egy podcastban mesélt érzékletesen az alkohollal való problémás viszonyáról és arról, hogyan döntött végül a józanság mellett.
Tom Holland egy évre visszavonul, az okát is elárulta

Már régóta lehetett tudni, hogy Tom Holland „problémás alkoholfogyasztása” miatt a józanság mellett döntött, most azonban a színész egészen plasztikusan vázolta az alkohollal való egészségtelen viszonyát. A Pókember sztárja Jay Shetty „On Purpose” podcastjában mesélt részletesebben alkoholproblémáiról, bevallva, hogy egy időben „a mindene volt az ital”.

A 27 éves Tom Holland elmondta, először akkor jött rá, hogy baj van, amikor 2022-ben elhatározta, hogy részt vesz a „józan január” kihívásban, de rá kellett döbbennie, hogy „csak az ivásra tudott gondolni”. 

„Eleve úgy keltem fel, hogy az iváson járt az eszem. Folyamatosan néztem az órát, hogy mikor telik már le az idő… Ez borzasztóan megijesztett” – mesélte őszintén a brit színész. Tom Holland csak kínkeservesen tudta végig csinálni azt az egy hónapot, de épp ezért úgy döntött, hogy még februárban sem fog inni. A józanság nehézsége és az alkoholhoz való problémás viszonya végül annyira megijesztette, hogy a dátumot kitolta júniusi születésnapjáig. 

Fél év józanság után azt érezte, hogy sokkal jobb fordulatot vett az élete: „Jobban aludtam, hatékonyabban oldottam meg a problémáimat, jobban kezeltem a helyzeteket, amik korábban kiborítottak egy forgatáson. Sokkal tisztább volt az elmém, egészségesebbnek, erősebbnek éreztem magam” – meséli Holland. „És akkor arra gondoltam, miért vagyok az alkohol rabja? Miért foglalkoztat annyira a gondolat, hogy igyak valamit?” 

Tom Holland most már több mint másfél éve józan, és bízik benne, hogy döntése végleg kitart. Bár korábban is próbálkozott már a józansággal, azok a kísérletek sosem tartottak ilyen sokáig, így reméli, hogy most már végre maga mögött hagyhatja a sötét időszakot.

Forrás: PageSix Fotó: Getty Images