Évszázados hagyományt rúgnak fel György herceg kedvéért

2023. július 19.
Vilmos herceg és Katalin hercegné olyan úton járnak a gyerekneveléssel kapcsolatban, ahol előttük még senki nem járt a brit királyi családban.
15 érdekesség György hercegről.

A hírek szerint Vilmos herceg és Katalin hercegné arra készülnek, hogy évszázados királyi hagyományt hagyjanak figyelmen kívül gyermekeik kedvéért. A tradíciók szerint a királynak trónra lépése előtt valamilyen katonai szolgálatot kell teljesítenie, ám úgy tűnik, György herceggel szemben már nem fognak ilyen elvárást támasztani. Az uralkodó a hagyományok szerint egyben a brit hadierők parancsnoka is, épp ezért eddig minden trónörökös részt vett katonai kiképzésen, így például Vilmos és Harry hercegek, III. Károly király és a néhai II. Erzsébet királynő is.

Bár nem lesz számára kötelező a katonaság, György herceget nagyon érdekelték a légierő gépei

Bár nem lesz számára kötelező a katonaság, György herceget nagyon érdekelték a légierő gépei

Katalin és Vilmos ugyanakkor igyekeznek a hagyományok helyett inkább arra helyezni a hangsúlyt, hogy gyermekeik a körülményekhez képest a lehető legnormálisabb életet élhessék, amihez az is hozzátartozik, hogy ha nem szeretnének katonai kiképzésen részt venni, akkor nem lesz nekik kötelező. Ha György herceg űrhajós szeretne lenni, Sarolta hercegnő pedig orvos, akkor ebben az igyekezetükben szüleik támogatni fogják őket. Az ügyben megnyilvánuló szakértő szerint szinte bármilyen pálya nyitott lehet a gyerekek előtt, egyedül azt nem javasolják és nem javasolták sosem, hogy a királyi sarjak címüket kereskedelmi célokra használják fel.

Forrás: marieclaire.com   Fotó: Getty Images