György herceg teljesen új nevet kaphat, amikor király lesz, mégpedig ezért

2023. augusztus 18.
Minden egy régi hagyomány miatt van.
György herceg teljesen új nevet kaphat, amikor király lesz, mégpedig ezért

A királyi család tagjai számos szabályt követnek, amikor beleértve azt is, hogy a nőknek hogyan kell lemenniük a lépcsőn, és mikor kell a gyerekeknek meghajolniuk az idősek előtt. A királyi címváltozás mögött meghúzódó hagyomány azonban gyakran meglepi még a legnagyobb királyi rajongókat is. Megvan az oka annak is, hogy például Lajos herceg alig kapott címet, amikor megszületett.

A királynő 2022 szeptemberében bekövetkezett halálát követően számos pozíciót átszerveztek a királyi családban. Amikor Károlyt hivatalosan királlyá nyilvánították, Vilmos herceg és Katalin hercegné örökölték a walesi herceg és hercegné címet, és György herceg lett a második az öröklési rendben.

Sokan azonban nem tudják, hogy amikor eljön a nap, hogy György átvegye a fontos uralkodói szerepet, valószínűleg teljesen új nevet kap, mivel régi hagyománya van a brit uralkodói keresztnevek megváltoztatásának. Viktória királynőt Alexandrinának keresztelték, fia, Albert Eduárd herceg pedig a VII. Eduárd király nevet választotta, amikor megkoronázták.

György választhat, hogy az Alexander vagy a Lajos mellett dönt, tekintettel arra, hogy ezek a középső nevei, bár nem valószínű, hogy az utóbbit választja, mivel az öccsét is így hívják. Természetesen a névváltoztatás nem kötelező: II. Erzsébet királynő és fia, Károly király sem követte ezt a példát.

Forrás: Marie Claire UK, Fotó: Getty Images