György herceg ezt a pazar 8 milliós ajándékot kapta nagyapjától, Károly királytól

2023. július 29.
A legtöbbünknek fejtörést okoz, hogy ajándékot vegyünk a legközelebbi és legkedvesebb családtagjainknak – de mi történik, ha az ember a királyi család tagja?
gyorgy herceg 3:2

Meglepő lehet, de karácsonykor a királyi család tagjai gyakran adnak egymásnak tréfás ajándékokat. Egyik évben például Katalin hercegné egy vicces „Növessz magadnak barátnőt” játékot vett Harry hercegnek (értelemszerűen még Meghan feltűnése előtt), míg Vilmos egy feliratos zuhanyzósapkával lepte meg a nagymamáját, a néhai királynőt. 

És hogy mi a helyzet a hercegi gyerekekkel? Nos, nekik sincs okuk a panaszra. Harry herceg például Lajos herceg 2018-as születése alkalmából egy 8000 font (mai árfolyamon átszámítva 3,5 millió forint) értékű ritka könyvvel lepte meg a kis herceget. De a trónörökös, a hercegi pár legidősebb fia, György is kapott már néhány pazar ajándékot.

Nagyapja, III. Károly király a kisfiút első születésnapja alkalmából egy 18 ezer font (tehát több mint 8 millió forint) értékű Wendy luxusházzal ajándékozta meg. A játszóházat Károly gloucestershire-i birtokának, Highgrove-nak a kertjében állították fel, és György bármikor játszhat benne, amikor csak meglátogatja. És  mivel most már a testvérei is elég idősek, a hírek szerint a gyerekek együtt szoktak mókázni a házikóban. 

Az évek során György számos egyedi ajándékot kapott – a Ferenc pápától születése alkalmából kapott díszgömbtől kezdve a kézzel készített hintalóig, amelyet az Egyesült Államok korábbi elnöke, Barack Obama ajándékozott neki. Sőt, még egy 23 millió éves cápafogat is kapott Sir David Attenborough-tól.

Forrás: marieclaire.co.uk Fotó: Getty Images