III. Károly nyaralni hívta a királyi család összes gyermekét

2023. augusztus 23.
Itt fognak megemlékezni az egy éve elhunyt II. Erzsébetről is.
III. Károly király

II. Erzsébet és Fülöp herceg minden augusztust a nyüzsgő Londontól távol, Balmoralban töltött. Erre az időszakra a kastélyba hívták összes unokájukat, majd később a dédunokáikat is. Itt tanult meg egy pónin lovagolni Harry herceg, és itt kergetőzött egymással Eugénia és Beatrix hercegnő.

III. Károly király és Anna hercegnő

Károly és húga, Anna hercegnő Balmoralban (Fotó: Getty Images)

„A balmorali kastély mindig is különleges volt Vilmos számára. Még élete legsötétebb pillanataiban is, például amikor értesült az anyja haláláról, Balmoral lehetőséget biztosított számára, hogy csendben gyászoljon, sétáljon a nagyapjával, hogy megbékéljen a történtekkel és távol legyen a kíváncsiskodóktól” – mondta a palota egyik alkalmazottja az OK! magazinnak.

Vilmos tehát jól tudja, hogy gyermekei itt szabadon, távol a médiától játszhatnak, élvezhetik a nyár utolsó heteit.

Vilmos herceg, Harry herceg és Károly Balmoralban

Vilmos herceg, Harry herceg és Károly Balmoralban (Fotó: Getty Images)

III. Károly eldöntötte, hogy folytatja édesanyja hagyományát, és a királyi család összes tagját, köztük a legkisebbeket is, Balmoralba hívta vakációzni. „Azt akarja, hogy minden fiatalnak olyan szórakoztató legyen ez a néhány nap, mint a múltban. Károly nem ragaszkodik a kötelező, formális dolgokhoz, úgy érzi, hogy lazább, kötetlenebb nyaralásra van most szüksége a fiataloknak” – folytatta a névtelen informátor, akinek bizony igaza lett. Az uralkodó ugyanis valóban meghívott mindenkit Balmoralba. Eugénia hercegnő a férjével és két gyermekével már szerdán megérkezett, de a hírek szerint szintén a kastélyban van már Beatrix hercegnő és lánya, Sienna is. 

Hamarosan csatlakozik a társasághoz Vilmos, Katalin, György, Sarolta és Lajos, valamint Zara Tindall és három gyermeke. Hogy Harry herceg és családja kapott-e meghívót, azt nem tudni. Az azonban biztos, hogy III. Károly béketárgyalásra hívta kisebbik fiát, amire szeptemberben kerülhet sor.

A királyi család tagjainak alkalmuk lesz arra is, hogy közösen megemlékezzenek a 2022. szeptember 8-án, a Balmoral kastélyban elhunyt II. Erzsébetről.

Eugénia hercegnő és Beatrix hercegnő

Fotó: Getty Images