Miley Cyrus mentális egészségét megtépázza a rengeteg turnézás

2023. augusztus 28.
Az énekesnő megosztotta érzéseit a folyamatos turnézással kapcsolatban. Miley rendkívül sikeres karriert futott be, de úgy gondolja, hogy a vándorélet, ami a turnézással jár, nem tesz jót neki.

A Wrecking Ball énekesnője 2005-ben robbant be a köztudatba, mikor megkapta a Disney csatornán futó Hannah Montana sorozat főszerepét. A sorozatban apjával, Billy Ray Cyrusszal együtt szerepelt, aki ott is édesapját alakította.

„Felszámolja az emberszerűségemet a turnézás”

Egy TikTokon megosztott beszélgetésben a most 30 éves Miley bevallotta, hogy fiatalabb korában pomponlány volt, ez volt az, ami leginkább segített neki felkészülni a turnééletre, de szerinte a turnézás még így is nagyon rossz hatással van a mentális egészségére.

Így nyilatkozott: „Nem, nem, nem, nem! Az, hogy mindennap az a kapcsolat közötted és más emberek között, hogy te vagy az alany, akit mások folyamatosan figyelnek, nem egészséges számomra. Felszámolja az emberszerűségemet és a természetes kapcsolódásomat másokhoz. És ezek nélkül nem tudok dalszerző lenni, pedig az a legfontosabb nekem.”

Aztán a turnézás fizikai megpróbáltatásairól is beszélt, és azzal viccelődött, hogy megjelenése annál drámaibban változik, minél tovább tart egy turné.

 Sinead O’Connor nyílt levélben figyelmeztette Miley Cyrust

Az egyre drámaibb megjelenésről azonban nem mindenkinek van jó véleménye. Amikor Miley egy évtizeddel ezelőtt kiadta ellentmondásos és kisebb felháborodást keltő kislemezét, a Wrecking Ballt, a dal nyitójelenetében a Nothing Compares 2 U című klip előtt tisztelgett.

A kedves tisztelgésre válaszul a múlt hónapban elhunyt Sinead O’Connor arra figyelmeztette Mileyt, hogy az énekesnők elkezdtek szexualizálódni a zeneiparban. Sinead nyílt levelet írt, amelyben kifejtette véleményét Miley akkori szerepvállalásáról: „Az üzenet, amelyet jelenleg közvetítesz a világnak, hogy menő dolog minél kevesebb ruhában, minél kihívóbban, már-már prostituáltként megjelenni a színpadon, veszélyes. Arra biztatnálak, hogy egészségesebb példát mutass a világnak.”

O’Connor üzenetére Miley reagált is – méghozzá nem túl kedvesen. Azóta reflektált saját magára, azt mondta, nem volt tisztában Sinead mentális törékenységével. Néhány rajongó azonban kicsit felháborodott azon, hogy az énekesnő mért nem kért bocsánatot azért, amiért gúnyt űzött Sinead mentális egészségéből.

Forrás: Mirror, Fotó: Getty Images