Durva szabályt hozott Harry herceg ellen a családja – tovább mérgesedik a viszony?

2023. szeptember 28.
Továbbra sem enyhül a feszültség Harry herceg és családja között – legalábbis ezt igazolja a palota legújabb lépése, ami egyértelmű üzenet a botrányhős hercegi párosnak.
Harry herceg meglepő szavakat suttogott a koronázás alatt

Legutóbb arról számoltunk be, hogy Károly kedves gesztussal próbált közeledni Harry herceg felé, aki azonban elutasította ezt, most azonban úgy tűnik, a palota is beszigorított a szakadár herceggel. A brit uralkodói család ugyanis meghagyta, hogy Harry herceg mostantól előre jelezze, ha angliai tartózkodása során szeretne megszállni a család valamelyik ingatlanjában – méghozzá egy hivatalos, írásos kérelemmel. Az intézkedést azután vezették be, hogy nem tudták elszállásolni Harry herceget a Windsor palotában legutóbbi látogatása során: bár a gesztus durvának látszik, a palota azt mondta, hogy a késői értesítés miatt tényleg nem tudták megoldani, hogy Harry herceg ott tartózkodhasson. 

Harry herceg egyébként azért szeretett volna Windsorban megszállni, mert egykori otthona, a londoni Frogmore Cottage már Eugéniához és férjéhez tartozik. Amikor apjához fordult, állítólag azt kérték tőle, hogy nyújtson be egy hivatalos kérvényt, ahol pontosan leírják a tartózkodása részleteit – és azt is meghagyták, hogy ezt legközelebb az érkezése előtt több nappal nyújtsa be.

Bár a királyi családnál minden bizonnyal bonyolultabb leszervezni ezeket a viziteket, mint egy átlagos rokoni kapcsolatban, azért a hűvös, hivatalos intézkedés mindenképpen beszédesnek tűnik.

Forrás: Marie Claire UK Fotó: Getty Images