Hírességek, akik legyőzték a rákot

2023. október 07.
Az alábbi sztárok bátran felvállalták betegségüket és küzdelmükkel rengeteg sorstársuknak tudtak erőt adni.
Hírességek, akik legyőzték a rákot

Statisztikák szerint az emberek 38 százalékát diagnosztizálják valamilyen rákos megbetegedéssel életük során. A daganatos megbetegedések nem válogatnak: időseknél és fiataloknál egyaránt kialakulnak és ez alól még a gazdag és híres emberek sem kivételek. Az alábbi sztárok azonban nem hagyták magukat, felvették a harcot ezzel az alattomos betegséggel és végül ők jöttek ki győztesen. Lássuk, kik azok a hírességek, akik le tudták győzni a rákot.

Hugh Jackman

Hugh Jackman magánélete, felesége és gyerekei

Hugh Jackman

A színésznél bazálsejtes karcinómát diagnosztizáltak 2013-ban, ami a bőrdaganatok egyik típusa. Jackmannél az évek során hat alkalommal is kiújult a betegség, legutoljára az arcáról kellett eltávolítani egy bőrelváltozást. A beavatkozásról a Twitter oldalán is közétett egy posztot, az alábbi szöveggel: „Hála a gyakori ellenőrzéseknek és fantasztikus orvosaimnak, minden rendben van velem” – írta majd felhívta a rajongói figyelmét a fényvédelem fontosságára.

Jane Fonda

Jane Fonda új, szupernőies frizurát villantott

Jane Fonda 

A színésznőnél 2010-ben mellrákot diagnosztizáltak, és bár még abban az évben egy műtéttel eltávolították a daganatot, a betegség később kiújult nála, ezért 2016-ban dupla masztektómián kellett átesnie, azaz eltávolították mindkét mellét. 2018-ben a szájáról is el kellett távolítani egy bőrdaganatot, majd 2022-ben a 84 éves sztár  egy újabb sokkoló hírt jelentett be, miszerint non-Hodgkin-limfómát diagnosztizáltak nála. Tavaly decemberben átesett a kemoterápián, és úgy tűnik, sikeres volt a kezelés.

Ewan McGregor

Hírességek, akik legyőzték a rákot

Ewan McGregor

Ewan McGregor 2008-ban mesélte el, hogy az arcán lévő egyik anyajegye elrákosodott és el kellett távolítani. „Volt egy kis bőrdaganatom a szemem alatt. Elmentem megnézetni és a szakember azt tanácsolta, hogy inkább távolítsuk el. Most már minden rendben van, de azért rendszeresen járnom kell ellenőrzésekre” – mondta a színész egy BBC-nek adott interjúban.  

Sofia Vergara

Sofia Vergarán nem fog az idő

Sofia Vergara

Sofia Vergaránál 2000-ben diagnosztizáltak pajzsmirigyrákot és egy műtéttel el is távolították a pajzsmirigyét. Egy interjúban később így beszélt a betegségéről: „Soha nem drogoztam, nem dohányoztam és nem eszek vörös húst sem. Teljesen egészségesnek éreztem magam, és egyszer csak azt mondták, hogy rákos vagyok. Rettegtem. Rögtön arra gondoltam, mi lesz a gyerekemmel.” A színésznő ma már szerencsére jól van, nem újult ki nála a betegség.  

Robert De Niro

Robert De Niro 79 évesen ismét apa lett - Miért nem beszél senki a színész ketyegő biológiai órájáról?

Robert De Niro 

A színésznél 2003-ban diagnosztizáltak prosztatarákot, és mivel szerencsére elég korán észrevették, a betegség nem tudott áttéteket képezni. A műtét óta egészséges.

Cynthia Nixon

Hírességek, akik legyőzték a rákot

Cynthia Nixon

A Szex és New York sztárjánál 2012-ben találtak mellrákot, ám a színésznő a betegségét egészen addig titokban tartottak, amíg az állapota nem stabilizálódott. „Nem igazán akartam nyilvánosságra hozni, miközben küzdöttem a betegséggel. Nem akartam, hogy a paparazzók a kórházba is kövessenek” – indokolta a döntését.

Fotó: Getty Images