Daniel Radcliffe új Harry Potter-dokumentumfilmet forgat

2023. október 26.
A produceri feladatokat maga a főszereplő vállalta el, a főszerepben pedig a saját karaktere, pontosabban egykori dublőre lesz.
Daniel Radcliffe új Harry Potter-dokumentumfilmet forgat

Daniel Radcliffe készíti el a legújabb Harry Potter-dokumentumfilmet, amit november közepétől mi is láthatunk az HBO Max felületén. A főszerepben saját kaszkadőre, David Holmes lesz, aki forgatás közben, egy baleset következtében került kerekesszékbe.

Holmes a Harry Potter és a Halál ereklyéi 1. részének munkálatai alatt szenvedett gerincsérülést 2009 januárjában. Radcliffe dublőre eltörte a nyakát, és mellkastól lefelé teljesen lebénult a baleset után. A tragikus esemény akkor történt, amikor a film végén látható jelenetben Holmest túl erősen rántotta meg egy repülést imitáló szerkezet, és olyannyira falhoz vágta, hogy eltört a gerince.

A David Holmes: A fiú, aki élt címmel készülő dokumentumfilm vezető producere maga Radcliffe lesz, és tartalmaz majd őszinte pillanatokat, interjúkat a szereplőkkel, kulisszatitkokat, valamint bepillantást enged Holmes jelenlegi életébe is.

A forgatások alatt Radcliffe és Holmes között szoros kapcsolat alakult ki, a Harry Potter főszereplője pedig azóta is támogatja sérült barátját. Nem ez az első alkalom, hogy a címszereplőt alakító színész és dublőre összefogtak: 2020-ban együtt indították Holmes podcastját, amelyben más hollywoodi kaszkadőröket szólaltat meg.

Forrás: Guardian, Fotó: Getty Images