Meztelenül pózol a Vogue címlapján a Harry Potter 82 éves sztárja

2023. június 15.
A különleges fotósorozat szabadszájúságáról és szeretetreméltó különcségéről ismert, díjnyertes színésznő londoni otthonában készült.
Meztelenül pózol a Vogue címlapján a Harry Potter 82 éves sztárja

„Soha nem szégyelltem, hogy meleg vagyok” – fogalmazott a Harry Potter-filmek Bimba professzorát alakító Miriam Margolyes a brit Vogue címlapinterjújában. A 82 éves leszbikus színésznő azt is megjegyezte, hogy semmi pénzért nem akarna heteroszexuális lenni. A brit-ausztrál sztár olyan LMBTQ+ ikonokkal szerepel együtt a magazin júliusi számában, mint a Szexoktatásból ismert Ncuti Gatwa, vagy a Sárkányok háza főszereplője, Emma D’Arcy.

Miriam Margolyes első szerepeit színházban kapta, majd több filmes és televíziós mellékszerep után BAFTA-díjat nyert Az ártatlanság kora című, 1993-as filmben nyújtott alakításáért. Több éven keresztül ingázott Anglia és Ausztrália között, 2013-ban állampolgárságot is kapott a szigetországban.

Margolyes a címlapinterjúban nyíltan beszélt szexualitásáról, és elmondta, hogy mindig is igyekezett jó érzéseket kelteni az emberekben. „Ez egy erős pozíció, ha nem félsz attól, hogy az legyél, aki vagy” – fogalmazott. „Mindannyian olyan bizonytalanok vagyunk. Az emberek sokszor félnek, és én mindig is azért igyekeztem, hogy az emberek jól érezzék magukat.”

A színésznő 1966-ban coming outolt leszbikusként, amikor a homoszexualitás még illegálisnak számított, és az 1980-as évek HIV-válsága során 34 barátját veszítette el. Margolyes 54 éve él együtt párjával, Heather Sutherland ausztrál történésszel.

„Soha nem szégyelltem, hogy meleg vagyok. Tudtam, hogy ez nem bűncselekmény, mert ez vagyok én. Nem lehetek bűnöző” – mondta a színésznő, majd hozzátette: „Úgy gondolom, hogy a melegek nagyon szerencsések, mert nem vagyunk konvencionálisak, hanem egy kicsit különálló csoport vagyunk. Ez előnyt ad nekünk. Jó művészek vagyunk, jó zenészek vagyunk. És szeretek meleg lenni.”

Forrás: Guardian, Fotó: Getty Images