Ha szereted Harry Pottert, ezeket a tárgyakat is imádni fogod

2023. március 05.
A Harry Potter világa nem ért véget a hét kötettel. Az első kötet megjelenése óta eltelt kicsivel több mint 20 évben számos remek könyv és játék született a roxforti varázslóiskola diákjairól és a varázsvilágról.
Ha szereted Harry Pottert, ezeket a könyveket és játékokat ne hagyd ki semmiképp
  • A Harry Potter-könyvekből készültek filmek, de a filmek folytatása is elkészült már. 
  • A könyvek folytatásaként J.K. Rowling megírta azokat a köteteket is, melyeket a varázslótanoncok olvasnak a roxforti varázslóiskolában.
  • Készült olyan társasjáték is Harry Potter és barátai kalandjából, melyben az utolsó nagy csatát játszhatjuk le.

Akit egyszer beszippantott Harry Potter világa, nehezen szakad el tőle. A varázsvilág annyi meglepetést és új lehetőséget tartogat, hogy se szeri, se száma a jobbnál jobb játékoknak, további olvasnivalóknak, amiket kipróbálhatunk, ha végigértünk mind a hét Harry Potter-könyvön.

Hogwarts Legacy, a Harry Potter videójáték

A Harry Potter-univerzum legújabb eleme a Hogwarts Legacy videójáték. Sokan várták már, hogy a 8 film, a három Legendás állatok-spinoff film, egy születésnapi HBO-különkiadás után (vagy mellett) végre egy jó videójáték is megjelenjen a varázslóvilágról. 

A Hogwarts Legacyvel végre ez is teljesült. A játékot az Avalanche Software fejlesztette 2017 óta. Tény, hogy a filmek idején minden részhez készült egy-egy videójáték és egy kviddics sportjáték is, ám ezek nem arattak átütő sikert. A legnagyobb baj ezekkel valószínűleg az volt, hogy nem is akartak jó játékot készíteni, csupán egy újabb Harry Potter logós terméket rásózni a rajongókra. A Hogwarts Legacy végre betöltötte ezt az űrt.

Bogar bárd meséi, az eredeti mesekönyv varázslógyerekeknek

Bogar bárd meséi olyan a varázslócsaládok gyermekeinek a Harry Potter regényfolyamban, mint nekünk a 77 magyar népmese.

Bogar bárd meséi olyan a varázslócsaládok gyermekeinek a Harry Potter regényfolyamban, mint nekünk a 77 magyar népmese.

Bogar bárd meséi olyan a varázslócsaládok gyermekeinek a Harry Potter regényfolyamban, mint nekünk a 77 magyar népmese. A Bogar bárd meséi egyaránt egy képzeletbeli könyv J. K. Rowling Harry Potter regénysorozatában, és egy valódi könyv, melyet az írónő írt a regényfolyam mellé. Jó hír, hogy most újabb kiadást kapott.

Az eredeti Kviddics évszázadai

A kviddics évszázadai Harry Potter egyik kedvenc könyve

A kviddics évszázadai Harry Potter egyik kedvenc könyve

Harry Potter képzeletbeli világában a Kviddics évszázadai című könyvet – ami Harry egyik kedvence – Tudor Hushpush, az elismert kviddics-kutató írta. A könyv felöleli a kviddics teljes történetét, a legelső seprűnyélen alapuló játékoktól kezdve. Madam Cvikker, a Roxfort könyvtárosnője szerint a könyvet a diákok napi rendszerességgel „mancsolják, nyálazzák, és minden módon bántalmazzák”, ami azonban Dumbledore szerint egy könyv számára az elismertség legnagyobb jele. Hushpush úr könyvében örömét lelheti mindenki, aki rendszeresen játszik vagy néz kviddicset, illetve akit érdekel a tágabb értelemben vett mágiatörténet.

Harry Potter: Roxforti csata társasjáték

Amilyen jól sikerült a Hogwarts Legacy videójáték, olyan élmény a Harry Potter: Roxforti csata társasjátékkal átélni a regényfolyam utolsó, döntő csatáját. A társasjátékban Harry, Ron, Hermione és Neville bátorságán és együttműködésén múlik, megmenekül-e a varázslóiskola, sikerül-e megakadályozni Voldemort pusztítását.

A Harry Potter: Roxforti csata társasjátékban Harry, Ron, Hermione és Neville bátorságán és együttműködésén múlik, megmenkül-e a varázslóiskola, sikerül-e megakadályozni Voldemort pusztítását.

A Harry Potter: Roxforti csata társasjátékban Harry, Ron, Hermione és Neville bátorságán és együttműködésén múlik, megmenekül-e a varázslóiskola, sikerül-e megakadályozni Voldemort pusztítását.

A társasjátékban a játékosok nem csak a Roxfort Varázsló-és Boszorkányképzőben zajló epikus csatát, hanem az odáig vezető eseményeket is átélhetik. A játékosok nem egymás ellen, hanem együttműködve játszanak. Új varázslatokat tanulnak, mágikus tárgyakat szereznek és közben megakadályozzák, hogy a Halálfalók megerősödjenek.

A dobozban 7 végigjátszható játékot találunk: a Harry Potter sorozat mind a 7 történetét átélhetjük, akár az elejétől kezdve, akár tetszőleges sorrendben.

Legendás állatok és megfigyelésük könyvben is

Göthe Salmander nélkülözhetetlen könyvéből választ kaphatunk a varázsvilág faunájával kapcsolatos legkülönfélébb kérdéseinkre.

Göthe Salmander nélkülözhetetlen könyvéből választ kaphatunk a varázsvilág faunájával kapcsolatos legkülönfélébb kérdéseinkre.

Láttuk a filmeket, de nem olvastuk a könyvet? Itt az ideje pótolni! Göthe Salmander nélkülözhetetlen könyvéből választ kaphatunk Harry Potter varázsvilágának faunájával kapcsolatos legkülönfélébb kérdéseinkre. Megtudhatjuk például, hogy mi a különbség a sün és az acsarka között, hogy hogyan lehet elriasztani az ólálkát, vagy hogy miért nem jönnek ki egymással a trollok és böklencek.

Fotó: Animus Kiadó, Avalanche Software, Reflexshop, IMDB