Minden, amit Vilmos herceg állítólagos félrelépéséről tudni lehet

2022. december 15.
A bulvárlapok szerint 2019-ben kezdődhetett Vilmos viszonya, épp akkor, amikor Katalin terhes volt a harmadik gyerekükkel.
Vilmos herceg nem 3:2

„Soha ne magyarázkodj” – hangzik a királyi családi legfőbb mantrája, amihez az esetek többségében próbálják tartani is magukat. Amikor tehát 2019-ben pletykák kezdtek keringeni Vilmos herceg állítólagos viszonyáról, a palota válasza kiszámítható volt: az ég világon semmit nem reagáltak a híresztelésekre. Ez persze nem akadályozta meg a közvéleményt abban, hogy tovább csámcsogjon a herceg félrelépéséről – különösen azután, hogy a pletykákhoz végre egy név is társult. Az állítólagos harmadik egy Rose Hanbury nevű nő volt.

Az állítólagos harmadik egy Rose Hanbury nevű nő volt.

Rose Hanbury a kép bal oldalán, 2019-ben

A következőkben végig vesszük, mit lehet tudni erről az állítólagos viszonyról, és hogy hol tartanak jelenleg a Vilmos félrelépéséről szóló pletykák.

Vilmos hercegnek viszonya volt?

A herceg félrelépését soha nem erősítették meg. A pletykák azután kezdtek szárnyra kelni, hogy Katalin és egykori barátnője, Rose Hanbury között megromlott a kapcsolat. Egy meg nem nevezett forrás 2019-ben így nyilatkozott a The Sunnak: „A két nő szörnyen összeveszett. Régen közel álltak egymáshoz, de már nem.” A bulvárlapok szerint 2019-ben kezdődhetett Vilmos és Rose között valamiféle viszony, épp akkor, amikor Katalin terhes volt a harmadik gyerekükkel.

A pletyka újabb csavarjaként a Daily Mail akkoriban azt állította, hogy mindkét fél jogi lépéseket fontolgatott a bulvárlapok ellen, amiért azok beszámoltak a kapcsolatuk megromlásáról. Később egy brit újságíró – gyorsan törölt – tweetje megerősíteni látszott a történeteket. „Igen, ez egy viszony. Nem olvastam a cikket, de tudok a viszonyról” – írta.

2019-ben kezdődhetett Vilmos és Rose között valamiféle viszony

Rose Hanbury 2018-ban

Vajon igazak a pletykák?

A palota nyilvánosan soha nem kommentálta a pletykákat, ami nem meglepő, tekintve, hogy milyen ritkán reagálnak a bulvárlapok információira.

2022-ben Andrew Morton királyi szakértő (aki 1992-ben híres életrajzot írt Diana hercegnőről) azt nyilatkozta a New Ideának, hogy a történet nem igaz, és hogy Vilmos és Katalin fontolóra vették, hogy jogi lépéseket tesznek, de végül úgy döntöttek, hogy inkább „figyelmen kívül hagyják a pletykákat”.

Kicsoda Rose Hanbury?

Rose Hanburyt korábban gyakran nevezték Katalin vidéki riválisának, mivel a családjával a hercegi család vidéki otthonától, a norfolki Anmer Halltól nem messze lakik. David Rocksavage, Cholmondeley 7. márkijának felesége, akivel három közös gyereket nevelnek: az ikreket, Alexandert és Olivert, illetve Iris nevű lányukat. Rose Hanbury korábban többször dolgozott együtt Katalin hercegnével mint a Kelet-Angliai Gyermekkórházak Jótékonysági Szervezetének védnöke.

Rose Hanbury 2021-ben ott voltak az elhunyt Fülöp hercegért tartott hálaadó szertartáson

Rose Hanbury 2021-ben, a Fülöp hercegért tartott hálaadó szertartáson

Mivel igen közel laknak egymáshoz, a két család ugyanazokban a körökben mozog, ezért is lettek jó barátnők Katalin és Rose az évek során. Bár a pletykák szerint 2019 óta már nincsenek jóban, Rose Hanbury és férje 2021-ben ott voltak az elhunyt Fülöp hercegért tartott hálaadó szertartáson, valamint II. Erzsébet királynő 2022-es temetésén is.

Forrás: marieclaire.com.au Fotó: Getty Images