Tragikus pillanatok: hírességek, akiket elveszítettünk 2023-ban

2023. december 27.
2023-ban is számos híres embertől kellett elbúcsúznunk, többen sajnos nagyon korán távoztak az élők sorából. Volt közöttük aranytorkú énekesnő, mindenki által imádott színész és híres sorozatszereplő is.
Matthew Perry

Matthew Perry halála megrázta a világot: a Jóbarátok színésze mindössze 54 éves volt, rengeteg ideje lett volna még és az utóbbi időben már nagyon sokat dolgozott magán. Azonban nemcsak az ő halála döbbentette meg az embereket, több szeretett hírességtől is búcsúztunk 2023-ban.

Gina Lollobrigida

Gina Lollobrigida

Gina Lollobrigida

Hollywood aranykorának egyik utolsó szemtanúja, az 1950-es és ’60-as évek mozijának leghíresebb szépsége, világszerte ismert és körülrajongott szexszimbóluma volt Gina Lollobrigida. Az „isteni Lollo” még olyan sztárokkal szerepelt együtt, mint Frank Sinatra vagy Humphrey Bogart. Számos kasszasikernek számító filmben kapott szerepet, ám az 1970-es évek elején visszavonult a színészettől és a fotózásnak szentelte az életét. A világszerte ismert és szeretett színésznő 95 évesen hunyt el.

Sinead O’Connor

Sinead OConnor

Sinead OConnor az otthonában 

Az ír énekesnő Prince egyik leghíresebb dalának feldolgozásával került be a köztudatba, több évtizedes munkássága alatt 10 nagylemezt adott ki. Sinead O’Connornak gyötrelmes gyerekkora volt, ez pedig végigkísérte az életét. 2022-ben elveszítette a fiát, Shane-t, a halála előtti utolsó bejegyzésében is róla emlékezett meg. „Mióta elment, élőhalott éjszakai lényként létezem. Ő volt életem szerelme, lelkem lámpása” – írta. Az énekesnő négygyermekes édesanya volt, mindössze 56 évet élt.

Matthew Perry

Matthew Perry

Matthew Perry egy tavalyi eseményen 

Matthew Perry halála sokként érte a világot: mindenki Chandlere csupán 54 éves volt, halálát fulladás okozta. A Jóbarátokkal járó hirtelen ismertséget nem kezelte jól, alkoholba fojtotta bánatát, számos alkalommal járt elvonón. 2022-ben kiadta életrajzi könyvét, amelyben sok kérdésre választ adott – ekkor azt mondta, jó úton jár a változás felé, de sajnos nem sikerült elérnie a célt.

Lisa Marie Presley

Lisa Marie Presley

Lisa Marie Presley az Elvis című film premierjén 

Elvis Presley lánya, hagyatékának egyetlen örököse is a zeneiparban képzelte el az életét, három nagylemezt adott ki. Lisa Marie Presley-ről már a halála előtti hetekben is több rossz hír érkezett, a Golden Globe-díj-átadó után már borzalmas egészségi állapotáról adtak hírt a lapok.

A dalszerző-énekesnőre házvezetőnője talált rá calabasasi otthonában, megállt a szíve, ám sikerült újraéleszteni, de a kórházban ismét összeomlott a keringése – ezúttal már nem sikerült megmenteni az életét. A TMZ információi szerint drasztikus fogyás és az opioidokra való visszaszokás vezethetett a halálához. Lisa Marie Presley 54 éves volt.

Lance Reddick

Lance Reddick

Lance Reddick a John Wick 3. premierjén 

A színész számos filmben és sorozatban szerepelt a karrierje során, a legismertebbek a John Wick-filmek és a Drót című szériában alakított Daniels hadnagy. Lance Reddick 60 évesen hunyt el, holtan találták Los Angeles-i lakásában, a rendőrök egyből kizárták az idegenkezűséget, a jelentések szerint természetes okok vezettek a halálához.

Tina Turner

Tina Turner

Tina Turner két évvel ezelőtt 

A tizenkétszeres Grammy-díjas és többszörös Golden Globe-díjas énekesnő, színésznő 83 éves korában, hosszan tartó betegség után hunyt el. Tina Turner a 80-as években vált világsztárrá, egyedi hangját és elképesztő dalait mindenki ismerte, öröksége pedig minden bizonnyal az idők végezetéig fennmarad. Nehéz gyerekkora volt, erőszakban nőtt fel, mégis minden ismerőse egy pozitív, mindig vidám személyiségként írta le, aki milliókat inspirált a zenéivel.

Fotó: Getty Images