Harrynek és Meghannek vissza kellett adniuk a milliós ajándékaikat

2024. január 11.
A szabály az szabály.
Harry és Meghan visszaadták a milliókat érő nászajándékot a rajongójuknak

Harry herceg és Meghan Markle 2018. május 19-én házasodtak össze Windsorban, ahová csak úgy özönlöttek a rajongók a rengeteg nászajándékkal. A The Mirror című brit napilap jelentése szerint azonban a királyi protokoll azt diktálja, hogy a családtagoknak az ajándékok nagy részét vissza kell küldeniük a feladónak.

Azok, akik a helyszínen valamilyen meglepetéssel készültek a hercegi párnak, visszakapták az ajándékaikat. Az esküvő előtt kiküldött hivatalos közlemény szerint ugyanis azoknak a jóakaróknak, akik valamilyen kedves emléket akartak adni Harrynek és Meghannek, az ajándékot a Kensington-palotába kellett volna küldeniük, ahol akkoriban a pár irodája volt.

„Ennek az volt az oka, hogy a palota munkatársai meg akarták akadályozni, hogy az emberek és a cégek Sussex hercegének és hercegnőjének esküvőjét reklámozásra használják fel” – írja a The Mirror. Harrynek és Meghannak még egy 7 millió font (3.077.641.553 forint) értékű nászajándéktól is meg kellett válniuk a szigorú szabály miatt.

Az előírás ugyanis azt diktálja, hogy a királyi család tagjainak nem szabad elfogadniuk olyan ajándékokat (beleértve a vendéglátást vagy a szolgáltatásokat), amelyek bármire is köteleznék őket az adományozóval szemben. A szabály egyébként logikusnak tűnik, hiszen ha belegondolunk, Katalin és Meghan hercegné olyan nagy hatással vannak a vásárlókra, hogy szinte azonnal elfogy a boltokból, amit nyilvánosan viselnek.

Forrás: Marie Claire US, Fotó: Getty Images