Kamilla megható két szavas ígéretet tett Erzsébet királynő halála után

2024. január 14.
Egy újonnan megjelent könyv lerántotta a leplet Károly király uralkodásának első napjainak intim részleteiről, miután II. Erzsébet királynő Balmoralban, családja körében meghalt.
Kamilla királyné igérete

Kamilla megható ígéretet tett a néhai királynő halála után.

Miután oly sokáig állt a királyi család élén, II. Erzsébet királynő 2022 szeptemberi halála olyan változást hozott, amelyet a legtöbb brit még nem tapasztalt életében. Miután Erzsébet elhunyt, Károly király lépett a helyébe, és ezzel kezdetét vette az az első 24 óra, amelyet bár már régóta gondosan megterveztek, de amely a család és az egész ország számára is hatalmas veszteséggel járt.

Robert Hardman újonnan megjelent Charles III: New King, New Court (III. Károly király: Új király, új udvar) című könyvében részletesen bemutatja a királynő halálát közvetlenül követő pillanatokat. A könyvben Hardman kitért arra az ígéretre is, amelyet Kamilla tett.

Miután a család összegyűlt Balmoralban, Károly és Kamilla az aberdeeni repülőtérről a nyugat-londoni RAF Northoltba repült. Onnan a Buckingham-palotába hajtottak, ahol az új király megkérte sofőrjét, hogy álljon meg a kapun kívül. Károly a palota előtt álldogáló gyászoló emberek felé vette az irányt, készen arra, hogy kezet rázzon velük. Állítólag ekkor az egyik gyászoló a következőt kérdezte:  „Megölelhetem?” amire a király azt felelte, hogy „Természetesen”. Kamilla később felidézte a barátainak, hogy örökre az emlékezetébe vésődött az a beszélgetés, amelyet az egyik jelen lévő gyászoló nővel folytatott. A nő egy kéréssel fordult a királynéhez: „Vigyázzon Károlyra helyettünk is!”,  amire Kamilla megígérte: „Vigyázni fogok”.

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images