Kamilla királyné megtörte a csendet: részleteket árult el Károly állapotáról

2024. február 09.
Kamilla királyné a Salisbury-székesegyházban tartott zenei rendezvényen beszélt először Károly király betegségéről.
Károly király rák Kamilla

Kamilla királyné először beszélt nyilvánosan Károly király egészségi állapotáról, mióta rákot diagnosztizáltak nála. A 76 éves Kamilla szinte ragyogott, amikor tegnap este megérkezett a Salisbury-székesegyházban tartott különleges rendezvényre, amelyen a következőt mondta: „Károly a körülményekhez képest rendkívül jól van. Nagyon meghatódtunk a sok levél és üzenet miatt, amit kapott.” 

A nehéz időszak ellenére Kamilla királyné rendkívül jól tartotta magát, profin válaszolgatott a neki szegezett kérdéseknek. A királynét kedden látták először Károly mellett a rákdiagnózis óta – helikopterrel ment Sandringhambe, miután találkozott Harry herceggel. A királyt mosolyogni látták, ahogy londoni otthonukból, a Clarence House-ból a palotába szállították.

A királynét kedden látták először Károly mellett a rákdiagnózis óta

A királynét kedden látták először Károly mellett a rákdiagnózis óta

A Buckingham-palota a múlt hónapban jelentette be, hogy Károly királynak azonnal orvosi kezelésen kell átesnie prosztata-megnagyobbodása miatt. A beavatkozás során azonban rákot diagnosztizáltak nála, így azonnal megkezdték a megfelelő kezeléseket. A brit uralkodó elhatározta, hogy folytatja szokásos napi kötelezettségeit és a lehető leghamarabb visszatér királyi feladataihoz.

A napokban Harry herceg is az Egyesült Királyságba utazott, hogy meglátogassa a rákkal küzdő apját. A nagy újraegyesülés azonban végül mindössze 30-45 percig tarthatott – ezt követően Károly király azonnal vissza is repült Londonból Sandringhambe. A királyi családhoz közeli források szerint Harry herceg szívesen töltött volna több időt Károly királlyal, de az államfő állítólag nagyon kimerült volt friss kezelése miatt, így rövidre kellett zárni a találkozást.

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images