Vilmos herceg megtörte a csendet: először beszélt édesapja rákbetegségéről

2024. február 08.
Pár napja került nyilvánosságra, hogy III. Károly király súlyos betegségben szenved. Vilmos herceg nemcsak édesapja betegségét, de Katalin hercegné lábadozását is figyelemmel kíséri. A walesi herceg először beszélt a történtekről.
Vilmos herceg beszélt Károly király betegségéről

Nemrég került nyilvánosságra, hogy Károly királynál a prosztatamegnagyobbodás miatti kezelés során rákot diagnosztizáltak, amely nemcsak az uralkodó, hanem a királyi család, és a brit kormány munkájára is nagy hatással lesz. 

Károly király betegségével párhuzamosan Katalin hercegné felépülése még jelenleg is zajlik, ennek ellenére Vilmos herceg február 7-én visszatért királyi feladataihoz. A walesi herceg még ezen a napon részt is vett a London Air Ambulance által szervezett jótékonysági gálavacsorán. Nem csoda, hogy az esemény sokat jelentett számára, tekintve a korábbi, légi mentőpilótaként szerzett tapasztalatait. Vilmos beszédében pedig megtörte a csendet édesapja betegségével kapcsolatban, és a következőket mondta: 

Szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem Katalinnak, és az édesapámnak küldött támogatásokat és jókívánságokat. Nagyon sokat jelent ez mindannyiunk számára, különösen az elmúlt napokat tekintve.”

Mondhatni igazi angol módra, a herceg beszéde után megpróbálta némiképp oldani a feszült hangulatot, ezért megjegyezte: Azt kell mondanom, hogy az elmúlt néhány hét meglehetősen orvosi fókuszú volt, ezért arra gondoltam, hogy elmegyek egy légimentő-rendezvényre, hogy kiszakadjak ebből a közegből.”

Forrás: Marie Claire Fotó: Getty Images