Kamilla királyné új királyi címet kap napokkal Károly rákos diagnózisa után

2024. február 10.
A Károly király rákdiagnózisának sokkoló híre közepette Kamilla királyné vadonatúj királyi címet kapott.
Kamilla királyné igérete

Alig néhány nappal azután, hogy bejelentették, hogy Károly királynál rákot diagnosztizáltak, és megkezdte a szükséges kezelést, Kamilla királynő új címet fog kapni. A február 13-i beiktatási ünnepségen a „Worshipful Company of Fan Makers” nevű jótékonysági szervezet tiszteletbeli tagjává fog válni.

Károly királynál akkor diagnosztizáltak rákot, hogy egy másik betegség – egy jóindulatú prosztatamegnagyobbodás – miatt kórházban kezelték. Bár a Buckingham-palota nem pontosította, hogy milyen rákja van az uralkodónak, azt nyilatkozták, hogy nem prosztatarákról van szó. Amíg Károly a kezelés alatt áll, az orvosai tanácsára szünetelteti nyilvános szerepléseit és kötelezettségeit, ami azt jelenti, hogy helyette Kamilla királyné – a kevés dolgozó királyi család egyikeként – fog a reflektorfénybe lépni, hogy képviselje a királyi családot.

A királyné a jövő héten vesz részt a Clarence House-ban tartandó beiktatási ceremónián, ahol Brigitta gloucesteri hercegné is csatlakozik hozzá, akit 2005-ben szintén beiktattak a rendbe. Mivel Károly távol marad a nyilvános szereplésektől, amíg folytatja a rákbetegséggel kapcsolatos kezelését, Katalin pedig szintén otthon lábadozik a műtétje után, Kamilla lesz az egyike azon kevés dolgozó királyi családtagoknak, akik részt vesznek a kötelező szerepléseken.

A napokban Kamilla királyné először törte meg a csendet Károly király rákjával kapcsolatban. A 76 éves Kamilla szinte ragyogott, amikor pár napja megérkezett a Salisbury-székesegyházban tartott rendezvényre, amelyen a következőt mondta: „Károly a körülményekhez képest rendkívül jól van. Nagyon meghatódtunk a sok levél és üzenet miatt, amit kapott.”

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images