A szakértő szerint Vilmos herceg halálosan féltékeny volt Harry sikereire

2024. február 26.
Robert Jobson királyi író a Hulu új dokumentumfilmjében a többi között arról beszélt, mennyire meglepte Vilmos herceget az a siker, amit Harry herceg az Invictus Játékokkal ért el.
Harry herceg invictus játékok

Vilmos herceget meglepte Harry sikere, és kifejezetten féltékeny volt öccsére – állítja a szakértő egy új dokumentumfilmben.

Az egyik, ha nem a legfontosabb esemény minden évben Harry herceg naptárjában az Invictus Játékok. A sporteseményt a herceg alapította meg 2014-ben kifejezetten veteránok és sérült katonák számára. „A sussexi herceg nagyon elemében van, amikor a veteránokkal beszélget. Ezekben a helyzetekben nem kell hercegnek lennie, egyszerűen csak Harry lehet” – mondta a dokumentumfilmben Robert Jobson királyi szerző.

A kommentátor szerint az Invictus Játékok Harry legnagyobb szerelemprojektje, ami ráadásul az alapítása óta nagyon sikeres is. Harrynek még egy rakás pénzt is sikerült gyűjtenie a sportesemény magas költségeinek finanszírozására. 

Harry herceg az Invictus játékokon

Harry herceg az Invictus Játékokon

A szerző szerint a tény, hogy Harry ennyire sikeresen tudja az indulása óta levezényelni ezt a projektet, óriási féltékenységet szült a bátyjában, Vilmos hercegben. „Azt hiszem, Vilmos meglepődött, hogy Harry milyen nagy sikert aratott az Invictus Játékokkal, és hogy mennyi pénzt tudott gyűjteni, valamint hogy ilyen sok ország kormányát tudta bevonni” – tette hozzá Robert Jobson.

A napokban került fel a Hulu streaming platformba a Prince Harry’s Mission: Life, Family and the Invictus Games (Harry herceg küldetése: Élet, család és az Invictus Játékok) című dokumentumfilm. A doku azokon az interjúkon alapul, amit Harry herceg az ABC News-nak adott, és amelyekben a tengerentúlon újrakezdett életéről, a családjáról, az amerikai állampolgársággal kapcsolatos gondolatairól és persze a szívéhez közel álló Invictus Játékokról beszélt.

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images