Arnold Schwarzenegger szívműtéten esett át – ilyen most az állapota

2024. március 25.
Arnold Schwarzenegger a múlt héten egy szívműtéten esett át. A színész elmondása alapján állapotának részleteit azért hozta nyilvánosságra, hogy ezzel másoknak is segíthessen.
Arnold Schwarzenegger titkos szívműtéten esett át

Arnold Schwarzenegger, a Terminátor sztárja nemrég titkos szívműtéten esett át. A színész azt mondja, hogy a Terminátor karakteréhez hűen, már a való életben is egy „gépalkatrész” került a szervezetébe. 

A 76 éves hollywoodi sztár így nyilatkozott a műtétjéről: 

„Múlt hétfőn egy műtéten estem át, hogy egy kicsit én is géppé váljak: pacemakert kaptam. Nagyon sok üzenetet és e-mailt kaptam olyan emberektől, akik hozzám hasonlóan kéthegyű aortabillentyűvel születtek. Azt mondták, hogy a billentyűpótló műtéteimről való beszélgetés nagy bátorságot és reményt adott nekik, hogy megbirkózzanak ezzel.”

A szívritmus-szabályozó eszköz behelyezését azután tanácsolták Schwarzeneggernek, miután szabálytalan szívritmust észleltek a színésztől. Az információk alapján mindezt a korábbi műtétje során keletkezett hegszövet okozta. 

Arnold Schwarzeneggert egy brit utazásáról hazafelé műtötték meg, azonban ragaszkodott hozzá, hogy a beavatkozás után néhány nappal már újra munkába állhasson. Hozzátette, miszerint egy ideig sajnos nem tud komolyabban edzeni, azonban a következő hónapban már teljesen készen áll arra, hogy folytassa televíziós műsorának, pontosabban a Fubar második évadának forgatását. 

„Titokban tarthattam volna, de tudom, hogy jelenleg több mint 750 000 előfizetőnk van, és valószínűleg sokan küzdenek hasonló egészségügyi kihívásokkal. Szeretném, ha tudnák, hogy nincsenek egyedül” – mondta a színész. 

Schwarzenegger azt is hozzátette, hogy édesanyja korábban elutasította a billentyűpótló műtétet, mivel akkoriban az egyetlen lehetőség a nyitott szívműtét volt. Elmondása alapján ma már nem invazív eljárással cserélik ki a billentyűket, éppen ezért már aznap haza lehet menni. A színésznek először 1997-ben cserélték ki a billentyűit, amelyhez nyílt szívműtétre volt szükség.

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images