Fény derült Katalin titkos fedőnevére, amivel elrejtőzik a nyilvánosság elől

2024. április 03.
Katalin walesi hercegné egy bevásárlás során véletlenül elárulta titkos fedőnevét.
Katalin walesi hercegné

Katalin hercegné egy váratlan szituációban elárulta titkos nevét egy bolti eladónak. 

A brit királyi családban biztonsági okokból sokszor fedőneveket használnak beazonosításra. 2010-ben a sportos Katalin hercegné búvárruhát szeretett volna vásárolni, de nem volt nála pénz. Mikor a bolti eladó megkérdezte tőle, hogy milyen névre tegye félre a ruhát, Katalin hercegné azt válaszolta, „Mrs. Cambridge”. 

Egy barát így kommentálta az esetet: „Az eladó még meg is jegyezte, hogy szokatlan neve van, de nem ismerte fel Katalin hercegnét. Ő meg csak rámosolygott és mondta, hogy nemsoká visszatér a ruháért. A férfi azóta sem tért magához a felismeréstől, hogy Katalint szolgálta ki akkor.”

Katalin hercegné és Vilmos herceg Daphne Clark és Danny Collins fedőnéven jártak nyaralni

Katalin hercegné és Vilmos herceg Daphne Clark és Danny Collins fedőnéven jártak nyaralni

A 2011-es esküvőjük előtt Vilmos herceg a „Wales” vezetéknevet használta, apja, Károly walesi herceg után, az iskoláit is William Wales néven végezte.

Kiderült az is, hogy Katalin hercegnének és Vilmos hercegnek külön fedőnevük van nyaralások alkalmára is. Állítólag Katalin hercegné a Daphne Clark, míg Vilmos a Danny Collins nevet választotta magának. Mindkét név monogramja D. C., ami utalás a páros korábbi nevére, a Duke and Duchess of Cambridge-re. 

A hírek szerint a Katalin hercegnét és Vilmos herceget is nagyon szerető Erzsébet királynő érdekes beceneveket kapott. Első körben saját unokája, az akkor még gyermek Vilmos herceg keresztelte őt Garynek, miután nem tudta kimondani az angol „granny”, azaz nagymama szót. Majd arra is fény derült, hogy egykori férje, Fülöp herceg „Cabbage”-nek és „Sausage”-nek, azaz káposztának és kolbásznak is becézte a néhai angol királynőt.

Forrás: mirror.co.uk      Fotó: Getty Images