Katalin titkos találkozót tartott Károllyal a betegség bejelentése előtt

2024. március 25.
Katalin hercegné titkos találkozón ebédelt Károly királlyal rákbetegségének bejelentése előtt. Egy jelentésből kiderültek a részletek.
Katalin titkos találkozót tartott Károllyal a betegség bejelentése előtt

Katalin hercegné állítólag titkos találkozót tartott III. Károly királlyal, mielőtt bejelentette, hogy rák miatt kezelik. A trónörökös felesége pénteken közölte a nyilvánossággal, hogy diagnosztizálták nála a betegséget, és jelenleg is tart a kemoterápiás kezelése. Katalin hercegné ezt követően csütörtökön ült le egy privát ebédre apósával, hogy megvitassák közös egészségügyi tapasztalataikat – árulták el források.

Károly király – aki szintén februárban hozta nyilvánosságra rákdiagnózisát – mindig is nagyon jó kapcsolatot ápolt menyével, mondta Sally Bedell Smith szerző. Az egyik közös pontjuk, hogy mindketten érdeklődnek a művészetek iránt, és nagyra értékelik a kultúrát. Az író szerint az, hogy mindkettőjüket szinte egyszerre diagnosztizálták rákkal, csak még közelebb hozhatja őket egymáshoz, hiszen megnyugvást és vigasztalást jelenthet számukra a tapasztalataik egymással való megosztása.

„Januárban nagy hasi műtéten estem át Londonban. Akkor azt hitték, hogy nem vagyok rákos. A műtét sikeres volt” – mondta el egy videóban a walesi hercegné, amikor bejelentette betegségének diagnózisát. „A műtét utáni vizsgálatok azonban rákot mutattak ki. Orvosi csapatom ezért azt tanácsolta, hogy vegyek részt egy megelőző kemoterápiás kúrán, és most a kezelés korai szakaszában vagyok.”

Bár Katalin hercegné nem árulta el, hogy milyen típusú rákja van, azt elmondta, hogy a diagnózis hatalmas sokk volt számára. Állítólag csak azért vártak eddig a bejelentéssel, hogy a gyerekeknek legyen elég idejük megérteni és feldolgozni a hírt, mielőtt nyilvánosságra hoznák. Károly a bejelentés után azonnal támogatásáról biztosította Katalint, a Buckingham-palota szóvivője szerint a király nagyon büszke menyére, amiért ilyen bátor volt.

Forrás: Page Six, Fotó: Getty Images