Katalin hercegné döntése nyomán másképpen alakul az idei húsvét

2024. március 27.
Bár a tradíciók szerint az egész királyi család jelen szokott lenni a húsvéti misén, Katalin hercegné és Károly herceg egészségügyi állapota miatt ez az év más lesz, mint a többi.
Katalin walesi hercegné

Katalin hercegné és Károly herceg betegsége miatt idén a húsvét is a megszokottól eltérően alakul majd Angliában. III. Károly király februári rákdiagnózisának bejelentése után múlt hét pénteken bombaként robbant a hír, miszerint Katalin walesi hercegné testében is rákos sejteket találtak. 

A Vanity Fair értesülései szerint éppen ezért az idei évben sem Katalin hercegné, sem Vilmos herceg, sem pedig három gyermekük nem fognak részt venni a hagyományos húsvéti misén. A hírek szerint Katalin hercegné  és családja a diagnózis bejelentése után magánhelikopterrel elhagyta windsori otthonukat, és elutaztak Sandringhambe, norfolki birtokukra.

Katalin és Vilmos 2023-ban húsvét alkalmából összeöltöztek a gyerekeikkel

Katalin és Vilmos 2023-ban húsvét alkalmából összeöltöztek a gyerekeikkel

Katalin hercegné a betegséget bejelentő videóban külön kiemelte, hogy a legfontosabb számára és férje számára is az, hogy a gyerekeiket megnyugtassák. Épp ezért Vilmos herceg és a 42 éves Katalin hercegné csak a családjukra szeretnének koncentrálni gyermekeik négyhetes iskolai szünete alatt.

A Buckingham-palota tájékoztatása szerint idén húsvétkor a királyi család képviseletében Károly király és Kamilla királyné fognak részt venni a húsvétvasárnapi misén a windsori Szent György-kápolnában. A hagyományos nagycsütörtöki misén Kamilla királyné lesz jelen egyedül Károly király helyett, ami történelmi eseménynek számít.  

Azzal együtt, hogy a királyi család fizikailag nem fogja együtt tölteni a húsvéti ünnepeket, folyamatos kapcsolatban állnak egymással. Károly király mindennap felhívja a fiatalokat, hogy tudja, hogy érzi magát Katalin. A király a hercegné betegségére reagálva egy közleményt is kiadott, amelyben tudatta a világgal, hogy „mennyire büszke Katalin hercegnére, hogy bátran elmondta, amit el kellett mondania”.

Forrás: Vanity Fair       Fotó: Getty Images