Diana hercegnőnek egy vegyész segített leszámolni a rossz frizurával

2023. október 19.
Kiderült, hogy egy speciális hajspray volt a titka a néhai walesi hercegné helikopterbiztos frizurájának. A szélfútta haj ellen egy fiatal vegyészlány alkotott egy bombabiztos hajlakkot Diana hercegnőnek.
Diana hercegnő

Érdekes szépségtitokra derült fény nemrégiben, a néhai Diana hercegnő egyik bevált kedvenc beauty termékéről egy, a kozmetikai iparban dolgozó vegyész mesélt a Page Six újságíró-riporterének. A szakember arról a titokról lebbentette fel a fátylat, hogy minek is köszönhette a sokat utazó walesi hercegné a mindig tökéletesen rendezett tincseit. 

Tudományosan rendezett hajtincsek

A weboldalon megjelent videóból kiderül, hogy Lady Di ikonikus frizuráját egy speciális, a számára elkészített hajlakk tartotta a helyén. „Nagyon szorosan együtt dolgoztam vele és a fodrászával, Richard Daltonnal” – mondta el Sheree Ladove Funsch. A vegyész még csak a húszas évei elején járt, amikor felkérték, hogy fejlesszen ki egy olyan speciális formulát, amely segít Lady Dianának elkerülni a „helikopter hajat”, és amellyel aggodalom nélkül utazhatja be a világot – árulta el a néhai királyi kozmetikus kémikus a Page Six Style exkluzív interjújában. „Amikor kiszállt a helikopterből, a rotorok csak forogtak, forogtak, Diana hercegnő haja pedig szállt minden irányba” – részletezi. „Szóval a gyönyörű, beszárított és formára igazított frizurája teljesen összeborzolódott.”

A ma 57 éves Ladove Funsch – aki a családja által 1977-ben alapított szépségbirodalom, a LaDove Inc. vezérigazgatója – azt mesélte, hogy Diana hercegnő olyan hajlakkot szeretett volna, amely szilárd tartást ad, de közben puhának tűnik a haja, ami nem rontja el fiatalos és elegáns arculatát. Nem akart semmi olyat, amitől leragad a haja, ahogyan a sisakszerű hatást is el akarta kerülni.   

Így készült a helikopterálló hajlakk

Ladove Funsch azt állítja, sok bukkanóval sikerült létrehoznia a Diana hercegnő, és a fodrásza, Dalton által csak „Helikopter hajspray”-nek nevezett hajrögzítőt. A projekt során rengeteg nemzetközi utat tett – buja erdők és egzotikus terepek felfedezésével –, hogy olyan ritka összetevőket szerezzen be, amelyek alkalmasak voltak egy hercegnőnek megfelelő termék létrehozásához.

„Végül az egyik fa fajtán talált gumigyantának a segítségével tudtuk megalkotni a tökéletes formulát Lady Dianának” – mondja Ladove Funsch. „A laborban kísérleteztem ki, mi ennek a gyantának az olvadáspontja, és, hogy hogyan tudjuk elérni, hogy ne legyen olyan ragadós és ragacsos? Hogyan érjük el, hogy ne keményedjen meg?” – tért ki a fáradságos folyamat részeire. 

Lady Diana hajlakkja kímélte a tiarákat

A Dianával és Daltonnal folytatott telefonhívások során később Ladove Funsch megtudta, hogy még egy hajlakkformulára van szükség, amely biztonságosan érintkezik a hajra fújva a palota értékes tiaráival. „Két változat volt. Ott volt a helikopter hajlakk, és az ékszeres változat. Mert amikor tiarát viselt a hercegnő, akkor több millió dolláros ékszerről beszélünk a fején” – mesélt arról a döntéséről, amely megfosztotta a „tiara hajspray”-t az olyan összetevőktől, amelyek nyomot hagynának a gyémántokon.

„Olyat kellett alkotnunk, ami nem volt olyan erős, mint egy hajlakk, de mégis ad egy kis tartást a hajszálaknak, anélkül, hogy tönkretenné az ékszereket – számolt be a néhai hercegnő mindig makulátlan tartású hajának titkáról a vegyész, aki a Dianával való találkozás pillanatairól is mesélt. – Angliában történt, és hihetetlen volt. Egy nagy ölelést kaptam tőle, egyszerűen varázslatos volt. Mindez a sajtó figyelő szemei nélkül, szóval gyönyörű pillanat volt.”

Forrás: Page Six, fotó: Getty Images