Diana hercegnő bátyja nagyon aggódik Katalin hercegné miatt

2024. március 18.
Diana hercegnő bátyja aggódik Katalin hercegné egészségügyi problémái és az ebből fakadó összeesküvés-elméletek, pontosabban az „igazság” miatt.
Diana hercegnő bátyja nagyon aggódik Katalin hercegné miatt

Diana hercegnő bátyja aggódik Katalin hercegné miatt – derült ki Charles Spencer gróf nyilatkozatából, amit a BBC-nek adott a minap. A walesi hercegnő hasi műtétje és eltűnése után rengeteg összeesküvés-elmélet ütötte fel a fejét, miközben Katalinnak hamarosan vissza kell térnie királyi feladatainak ellátásához. A néhai walesi hercegnő, Károly király volt feleségének testvére a Katalin hercegné körül kialakult helyzetről beszélt a brit médiának, és összehasonlította a Diana 1997-es halála előtti médiafigyelmet azzal a diskurzussal, ami a jelenlegi walesi hercegné távollétét övezi.

Vilmos herceg felesége az összeesküvés-elméletek célpontja lett január óta, miután a Kensington-palota bejelentette, hogy hasi műtéten esett át. Amikor arról kérdezték, hogy mi a véleménye a Katalinnal kapcsolatos újabb pletykákról, Charles azt mondta a BBC vasárnapi műsorában, hogy aggódik az igazság miatt. „Szerintem annak idején veszélyesebb volt” – mondta Charles a Diana hercegnőt övező médiafigyelemmel kapcsolatban.

„Ha visszagondolok 97-re és Diana halálára, azt hiszem, ez annyira megdöbbentő volt, halálának körülményei annyira megdöbbentőek voltak, hogy a paparazzókat támogató iparág valóban alaposan átgondolta, mit szabad megtennie és mit nem” – fogalmazott Spencer. A Kensington-palota azt írta Katalin műtétjével kapcsolatos közleményében, hogy a hercegné várhatóan csak húsvét után térhet vissza a közszolgálati feladatokhoz.

Forrás: Eonline, Fotó: Getty Images