Címlapon tér vissza a súlyosan beteg Celine Dion

2024. április 23.
Celine Dion a francia Vogue címlapján mutatja meg, hogy súlyos betegsége ellenére is kirobbanó formában van. A sztár állapotáról is őszintén vallott.
Egyre nyugtalanítóbb Céline Dion állapota

Egy jó ideje már a nyilvánosságtól távolabb éli életét a merev ember szindrómával (stiff person syndrome) küzdő Celine Dion, akit legutóbb hosszú idő után először márciusban láthattunk egy hokimeccsen. Celine Dion még 2022-ben jelentette be, hogy merev ember szindrómában szenved, nem sokkal azután, hogy váratlanul lemondta világ körüli turnéját. Az SPS egy neurológiai rendellenesség, melyet csak az utóbbi években fedeztek fel. A betegségben érintettek a különféle őket ért ingerekre (például zajokra, érintésekre vagy akár a stresszre) túlzott idegrendszeri választ adnak, aminek hatására folyamatos izomgörcsök alakulnak ki a testükben. Az érintettekre rendellenes, gyakran összegörnyedt testtartás és merev mozgás jellemző, késői stádiumban a betegek képtelenné válnak a járásra és beszédre.

Celine Dion

Bár a közelmúltban gyakran röppentek fel aggasztó hírek Celine Dion állapotáról, az 56 éves énekesnő most a francia Vogue címlapján mutatta meg, hogy él és virul! A csodaszép címlapfotón Celine Dion dinamikus, szinte táncos pózban áll, lazán fellibbenő inge pedig csinos alakját is megmutatja. A sorozatban készült képek között igazán művészi beállításokkal és izgalmas szettekkel is találkozhatunk: láthatjuk Celine Diont túlméretezett rózsaszín bundás kabátban, vadító bőrkesztyűvel feldobott elegáns őzbarna szettben és egy visszafogott fekete-fehér összeállításban is.

Celine Dion nem adja fel

A magazinban Celine Dion őszintén beszélt állapotáról is. Elmondta, hogy szinte élsportolóként dolgozik érte, hogy képes legyen a lehető legjobban együtt élni betegségével. Heti öt alkalommal vesz részt intenzív „atlétikai-, fizikai- és vokális terápián”. Az énekesnő bevallotta, bár reménykedik benne, hogy egy napon megtalálják betegsége gyógymódját, most nincs más választása, mint megtanulni elfogadni az állapotát és a legjobbat kihozni belőle. Celine Dion a pihenésre is szakít azért időt: néha egész napra otthon marad, saját dalait hallgatja és tükör előtt gyakorolja az éneklést. Azt mondta, szeretne „a lehető legjobb formában” lenni nehéz körülményei ellenére is.

The “It’s All Coming Back to Me Now” singer continued that she goes through five days of intense “athletic, physical and vocal therapy” every week. “Either I train like an athlete and work super hard, or I switch off and it’s over, I stay at home, listen to my songs, stand in front of my mirror and sing to myself,” Dion said, adding “I want to be the best I can be.” As for her relationship with fashion, the “Power of Love” singer said she makes a point to not accept freebies.

Forrás: PageSix Fotó: Getty Images