Modellkedő kislányból lett díjnyertes színésznő – 5 dolog, amit nem tudtál Dakota Johnsonról

2024. május 03.
Dakota Johnsont sokat láthatjuk szerepelni, azonban ennek ellenére viszonylag keveset tudunk róla. A színésznő szeretné megóvni a magánéletét, ezért keveset oszt meg magáról a külvilágnak. Most elhoztunk 5 dolgot, amit még nem tudtál róla.
5 tény, amit nem tudtál Dakota Johnsonról

Dakota Johnson szereti a rivaldafényt és nem retten vissza attól, ha minden szem rászegeződik. Volt, hogy szinte mindent megmutatott szexi, áttetsző fekete ruhájában, máskor pedig káprázatos pucérruhája vonzotta a tekinteteket. Nemrég azonban nem a ruháira, hanem az eljegyzésére kapta fel mindenki a fejét. Hat év együttjárás után ugyanis a színésznőt eljegyezte a Coldplay énekese, Chris Martin, aki ezzel együtt Gwyneth Paltrow exférje is.

Annak ellenére, hogy sokszor láthatjuk szerepelni a 34 éves Dakota Johnsont, viszonylag keveset tudunk róla, pedig a rejtélyes színésznő sokoldalúsága nem ismer határokat. Legyen szó intenzív drámáról, vagy romantikus vígjátékról, évről évre képes újat mutatni és meglepni a nézőket elhivatottságával. Dakota Johnson tehetségével, szépségével és magával ragadó előadásmódjával a kritikusok és a közönség elismerését is egyaránt kiharcolta.

Johnson nemcsak a filmek, de a divat világában is befolyásos szereplőként van jelen, továbbá kiáll a fontos ügyek mellett is. Könnyed és elegáns stílusa divatikonná tették, a jótékonykodás iránti elkötelezettsége pedig megkérdőjelezhetetlen. Részt vett a nők jogait, illetve a környezet védelmét támogató kezdeményezésekben.

Hogyan lett egy modellkedő kislányból Golden Globe-díjas színésznő? 

Dakota Johnson 1989. október 4-én született a texasi Austinban Don Johnson és Melanie Griffith lányaként. Szülei úgyszintén színészek voltak, így amikor megszületett, édesapja éppen a Forró nyomon című filmet forgatta. Egy nagy családról van szó, mivel Johnsonnak összesen hat féltestvére van. Szülei rendhagyó munkája miatt már kicsi korában is sokat utaztak, így gyerekkorának túlnyomó többségét különböző városokban töltötte. A színésznőnél korábban figyelemhiányos hiperaktivitás-zavart (ADHD) diagnosztizáltak, ezért hétszer cserélt iskolát.

Johnson körülbelül 12 éves lehetett, amikor elkezdődött érdeklődni a modellkedés iránt, így más hírességek gyermekeivel karöltve pózolt a Teen Vogue-nál. Az iskola alatt a modellkedéssel keresett pluszpénzt, azonban már ebben az időszakban is érdeklődött a színészet világa iránt. Szülei ekkor lebeszélték a színészkedésről egészen addig, amíg be nem fejezi az iskolát.

A fiatal színésznő számára az áttörést a Szürke ötven árnyalata című film hozta meg, ahol Anastasia Steele szerepében tündökölt. Ettől függetlenül más alakításával is lenyűgözte a közönséget. Ilyen volt például a Hogyan legyünk szinglik?, a Meggyőző érvek, vagy a Húzós éjszaka az El Royalban.

Hogyan lett egy modellkedő kislányból Golden Globe-díjas színésznő? 

Hogyan lett egy modellkedő kislányból Golden Globe-díjas színésznő?

5 dolog, amit nem tudtál Dakota Johnsonról 

Johnsonról viszonylag kevés dolgot lehet tudni, de talán ez hozzátársul a színésznő rejtélyes karakteréhez is.

1. A szabadtéri tevékenységek rajongója

Dakota Johnson szabadidejében imád a természetben lenni, éppen ezért nagyon szeret túrázni és úszni is. 

2. Folyékonyan beszél franciául 

A színésznő szeret új nyelveket megtanulni, így folyékonyan beszél franciául, de a tervei között szerepel, hogy megtanuljon spanyolul és olaszul is.

3. Tehetséges táncos 

Dakota Johnson éveken keresztül balettozott, és még azt is fontolgatta, hogy a színészet előtt professzionális táncos karriert épít magának.

4. Barátságai gyakran befolyásolják a munkaválasztását

Szeret olyan emberekkel együtt dolgozni, akikkel őszinte kapcsolatban áll, ugyanis ez véleménye szerint nagyban segít a kreatív folyamatokban.

5. Szeret fotózni

A színésznő szereti megörökíteni az őt körülvevő pillanatokat. Néhány fotóját a közösségi médiában is megosztotta.

Forrás: Facts.net Fotó: Getty Images