Mark Duplass nyilvánosan vallotta meg érzéseit Jennifer Anistonnak

2024. május 15.
Jennifer Aniston és Mark Duplass a Los Angeles-i Paley Fest keretében ültek együtt a színpadon az Oscar-gálának is helyet adó, hatalmas Dolby Színház színpadán, Hollywoodban.
jennifer-aniston-the-morning-show

A nézőtér zsúfolásig megtelt, mert az Apple TV népszerű sorozatáról, a The Morning Showról beszélgettek élőben a szereplők Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Mark Duplass, Karen Pittman, Nicole Beharie, Tag Notaro, Nestor Carbonel és a producerek, Michael Ellenberg és Mimi Leder Kara Swisher újságíróval. A jó kedélyű, de különösebb izgalmakat nem hozó beszélgetést váratlanul Mark Duplass őszinte vallomása kavarta fel 

Amikor a moderátor, Kara Swisher Mark Duplasst kérdezte az általa játszott Charlie ‘Chip’ Black és a Jennifer Aniston által alakított Alex Levy sorozatbeli románcáról, a színész mindenkit meglepett válaszával. „Charlie megszállottan rajong Alexért – magyarázta a karaktereik érzéseiről Mark Duplass, de sokkal messzebbre merészkedett és folytatta. – Pontosan úgy, ahogyan én is megszállottan rajongok Jennifer Annistonért.” Egy pillanatnyi zavart csend után egyre bátorodó nevetgélés tört ki a nézőtéren. Közben a házi kamera Jennifer Anistonra közelített és premier plánban mutatta a színésznő reakcióját. Jennifer Aniston rendkívül profin kezelte a helyzetet, először a szívéhez kapva meghökkent arcot vágott, majd hálás tekintettel, a kezét továbbra is a mellkasára szorítva nézett hosszasan Markra.

Jennifer Aniston és a The Morning Show

Bár az egész jelenet olyan volt, mint egy bátor szerelmi vallomás, amely nem a backstage-ben, hanem a nagy nyilvánosság előtt csúszott ki, túl komolyan azért mégsem kell venni a dolgot. Markkal ugyanis beszélgettünk az eseményt megelőző vörös szőnyegen, ahol részletesebben mesélt a színésznővel való (munka)kapcsolatáról.

A régebben zenészként is ismert színész két serdülő lány büszke apukája és boldog házasságban él. Saját bevallása szerint ma már csak a színészetnek él és felhagyott a zenéléssel, inkább csak a családja, leginkább két gyermeke szórakoztatására ragad hangszert. 

Billy Crudup, Reese Witherspoon, Jennifer Aniston és Mark Duplass

Billy Crudup, Reese Witherspoon, Jennifer Aniston és Mark Duplass

Mark a The Morning Show-ban Charlie ‘Chip’ Black-et alakítja és a szerepe szerint, a munkakapcsolat során egyre közelebb kerül a szép, okos, de konok kolleganőjéhez, Alex Levy-hez (Jennifer Aniston). „Egy olyan kaliberű világhírű színésznővel, mint Jennifer Aniston, akit tényleg mindenhol ismernek, megtiszteltetés dolgozni. Jen rendkívül elbűvölő személyiség a színfalak mögött is, nagyszerű kolléga. Amikor elkezdtük az évadot forgatni, még nem tudtuk, hogy az Alex és Charlie közötti dolog így el fog mélyülni és egy szövevényes romantikus kapcsolat alakul ki közöttük.” Charlie ezen a ponton tér rá a Jenniferhez fűződő érzéseire. „Jennel azonnal megvolt köztünk a kémia” – mondja, de gyorsan hozzáteszi: „Mármint színészként. Pillanatok alatt összehangolódtunk. Az az igazság, hogy nagyon nagyra becsülöm, nagyszerű embernek tartom és hálás vagyok, hogy ezáltal a munka által jobban megismerhettem.”

A színpadi beszélgetésben Jennifer is reagált a képernyőn szövődő kapcsolatára Charlie-val. „Alex lassanként kezd megbízni Charlie-ban és eleinte összezavarodik, ő sem érti, mi történik vele, de aztán… tudjátok… a természetes emberi ösztönök átveszik az irányítást…” – kommentálta a sorozat történéseit a kisebb derültséget generálva a közönség soraiban.

Hollywood és a virágkor

Ezután komolyabbra fordította a szót a moderátor. A sztrájk hatásairól, illetve a közösségi média térhódításáról kérdezte Reese-t, majd Jennifer Anistont. Mindkét színésznőt láthatóan felkavarták a kérdések, hiszen ahhoz az utolsó hollywoodi színészgenerációhoz tartoznak, amelyben a klasszikus értelemben voltak még világsztárok, és akik nem a közösségi médiának köszönhetik világhírüket. Jen és Reese két ikonikus alakja ennek a korosztálynak.

„Úgy gondolom, hogy a sztrájk hozadéka gazdasági oldalról nézve az, hogy rendezte a nem jövedelmező stúdióknak és streamingszolgáltatóknak a helyzetét. Ez egy  lehetőség volt számukra, hogy átdolgozzák a működésüket és csökkentsék a költségeiket – magyarázta Reese, aki hiteles a témában, a Hello Sunshine társalapítójaként önálló médiavállalkozó. – Tehát valószínűleg kevesebb dolgot fogunk látni ezután, ami vélhetően jó elmozdulás. Ezelőtt káosz volt. Bolhapiac. Most lassíthatunk egy kicsit, de több szándékoltság és elképzelés lesz a produkciók mögött, ami egy kicsit nehezítés azoknak, akik ezen a területen dolgoznak. Folyamatos a verseny a nézőkért – a közösségi média, a YouTube próbál minél nagyobb nézettségre szert tenni. Úgy gondolom, hogy a fiatalok sokkal több médiát fogyasztanak a közösségi oldalakon, mint a korábbi generációk tagjai. A gyerekeim például már nem járnak moziba.”

Reese Witherspoon megjegyzéseit követően Kara Swisher megkérdezte Jennifer Anistont is, hogy az általunk ismert Hollywoodot érintő hasonló fenyegetések milyen hatással vannak az ő életére. „Sokáig a homokba dugtam a fejem – kezdte a színésznő. – Úgy voltam vele, hogy a „tudatlanság boldogság”, mert túl nehéz szembenézni azzal, hogy mi is történik valójában a világban. A miénkhez hasonló karrier nem tudom, hogy lehetséges lenne-e még manapság… Mi akkor kezdtünk el ebben az iparágban dolgozni, amikor Hollywood a virágkorát élte, vonzó és szórakoztató volt.”

 Fotó: Getty Images