Ő a kis György herceg milliárdos keresztapja, aki az egész világot a zsebében tartja

2024. május 17.
A kis György hercegnek, Anglia leendő királyának összesen hét keresztszülője van – Oliver Baker, Emilia Jardine-Paterson, Jamie Lowther-Pinkerton, Julia Samuel, William Van-Cutsem, Zara Tindall, valamint Hugh Grosvenor, Westminster hercege – és az egyikük elképesztő vagyonnal rendelkezik.
György herceg keresztapja

Tagadhatatlan, hogy a királyi család nagy vagyonnal és kiváltságokkal rendelkezik – ám a vagyonuk elhalványul György herceg egyik keresztszülőjének pénzéhez képest. Amikor eljött az idő, hogy Vilmos herceg és Katalin hercegné kiválasszák György herceg keresztszüleit, a hercegi pár szembement a hagyományokkal – ahelyett, hogy magas rangú arisztokraták közül választottak volna, közeli barátaikat, illetve közeli családtagjaikat kérték fel a nemes feladatra.

A kis György hercegnek, összesen hét keresztszülője van: Oliver Baker, Emilia Jardine-Paterson, Jamie Lowther-Pinkerton, Julia Samuel, William Van-Cutsem, Zara Tindall és Hugh Grosvenor, Westminster hercege.

Hugh Grosvenor – György herceg milliárdos keresztapja

Hugh Grosvenor, Westminster 7. hercegének családi kapcsolatai a királyi családdal évtizedekre nyúlnak vissza.

A 33 éves Hugh Grosvenor brit arisztokrata és milliárdos üzletember. Az akkor 9 milliárd fontra becsült értékű vállalatát, a Grosvenor Estate-et apja 2016-ban bekövetkezett halála után örökölte. Becsült 10,6 milliárd fontos nettó vagyonának köszönhetően a férfi jelenleg a világ leggazdagabb milliárdosai közé tartozik. Ha tehát György hercegnek valaha is pénzügyi problémái lennének az életében, szinte biztos, hogy keresztapja könnyedén ki tudná segíteni…

Hugh Grosvenor, György herceg keresztapja

Hugh Grosvenor, György herceg keresztapja

Hugh Grosvenor néhai édesapja, Gerald Grosvenor egykor Károly király bizalmasa volt, olyannyira, hogy Károlyt kérték fel Hugh egyik keresztszülőjének. Gerald Grosvenor özvegye, Natalia eközben Vilmos herceg keresztanyja.

A két család kapcsolata a mai napig szoros. Nemcsak Vilmos és Katalin kérte fel őt, hogy legyen a keresztapja György hercegnek, a leendő királynak, de úgy tudni, hogy Hugh Grosvenor az egyik keresztszülője Archie hercegnek is.

Hugh vagyonának forrása a Grosvenor Group, amelyet apja halála után egyetlen fiaként örökölt. Ennek értelmében Hugh tulajdonában van London több hatalmas területe, valamint más területek az Egyesült Királyságban, több mint 40 lakóépület, irodák és üzletek az Egyesült Államokban és Kanadában, valamint egyéb projektek Ázsiában és az európai kontinensen..

Hugh Grosvenor a The Sunday Times Rich List szerint a világ leggazdagabb 30 év alatti embere, családja pedig a 12. helyen áll a listán.

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images