A ’90-es évek imádott színésznője volt, majd nyomtalanul eltűnt – Mi történt Bridget Fondával?

2024. május 27.
Bridget Fonda a kilencvenes években megkerülhetetlen volt – tehetséges színésznőként éppúgy tudott aggódó, mindenre elszánt nőt játszani, mint ravasz gonosztevőt. Aztán 2002-ben egyszerűen eltűnt a reflektorfényből. Mutatunk 5 érdekességet, amit kevesen tudnak Bridget Fondáról.
Bridget Fonda érdekesség
  • Bridget Fonda Hollywood egyik leghíresebb színészcsaládjából származik.
  • A ’90-es évek imádott színésznője volt.
  • Mutatunk 5 érdekességet az évek óta eltűnt Bridget Fondáról.

Mielőtt 2002-ben visszavonult, Bridget Fonda színésznő úgy válogatta a filmjeit, mintha csak egy flipperrel játszana: itt egy romkom, ott egy pszichothriller, teljes mértékben kiszámíthatatlan döntéseket hozott, ennek köszönhetően beskatulyázni sem nagyon lehetett. Utoljára 22 éve láthattuk színésznőként, de sok filmje még ma is megállja a helyét, hiszen a filmkészítés egy olyan korszakában készültek, amelyben a szex és a romantika, az ötletek és a provokáció fontos szerepet játszottak.

Bridget Fonda egy ideig érdekes, csendesen ragyogó színészi karriert futott be. Aztán egy szempillantás alatt nyomtalanul eltűnt.

 

Teljes nevén Bridget Jane Fonda 1964. január 27-én született Los Angelesben. Mindössze 15 éven át tartó pályája során kétszer is Golden Globe-díjra jelölték. Az 1990-es években olyan filmekkel vált ismertté, mint A Keresztapa III., az Egyedülálló nő megosztaná, A bérgyilkosnő, a Sorsjegyesek és a Jackie Brown. A 167 cm magas Bridget Fonda házasságban él, 2003-ban ment hozzá a híres zeneszerzőhöz, Danny Elfmanhez. A párnak egy gyereke született, a jelenleg 19 éves Oliver Elfman.

Mutatunk 5 érdekességet, amit kevesen tudnak Bridget Fondáról!

Bridget Fonda Hollywood legismertebb színészklánjának a tagja

Bridget Fonda családjában számos híres színész fellelhető, köztük nagyapja, Henry Fonda, édesapja, Peter Fonda és nagynénje, Jane Fonda. Édesanyja, Susan Jane Brewer is színésznő volt. Szülei válása után Bridget Fonda az apjával és annak második feleségével, Portia Rebecca Crockett-tel, valamint Justin nevű bátyjával és Thomas McGuane Jr. nevű mostohabátyjával élt együtt Kaliforniában.

Danny Elfman, Jane Fonda és Bridget Fonda 2009-ben

Danny Elfman, Jane Fonda és Bridget Fonda 2009-ben

Bridget Fonda soha nem volt elégedett a sikeres színészi karrierjével

Pályafutása során gyakran érezte magát kényelmetlenül, ha magáról kellett beszélni. Egyszer egy interjúban hangosan elgondolkodott önbizalomhiányáról, és a következőt mondta: „Próbálok boldog lenni a karrieremmel. Azt hiszem, adnom kéne magamnak egy kis szünetet, de mindig úgy érzem, hogy jobban kellene csinálnom.”

Később Bridget Fonda azt is bevallotta, hogy mennyire lenyűgözik azok, akik nem híres színészcsaládból származnak, és komoly erőfeszítések által válnak híressé. Valószínűleg azért is volt elégedetlen saját teljesítményével, mert mindig úgy gondolta, hogy a nepotizmus miatt lett sikeres.

Bridget Fonda 1989-ben

Bridget Fonda 1989-ben

Bridget Fonda súlyos autóbalesetet szenvedett, és visszavonult

2002-ben Bridget Fonda egyik pillanatról a másikra eltűnt a rivaldafényből. Visszavonult a színészkedéstől, hogy a kapcsolatára és a családalapításra koncentrálhasson. 2003-ban hozzáment a híres zeneszerzőhöz, Danny Elfmanhez, és 2005-ben megszületett fiuk, Oliver. Azóta Bridget Fonda távol tartja magát Hollywoodtól.

2003. február 28-án Bridget Fondának ijesztő élményben volt része, amikor elvesztette uralmát az autója felett, és az felborult egy domboldalon. Annak ellenére, hogy a kocsi teljesen összetört, Bridget Fonda csak kisebb vágásokat és zúzódásokat szenvedett. A biztonsági övének köszönheti, hogy túlélte a balesetet.

Bridget Fonda jobban érzi magát hétköznapi emberként, mint hírességként

Bridget Fonda elfogadta a hétköznapi életét. 2023 áprilisában egy ritka nyilvános szereplése alkalmával a paparazzók megpillantották, és megkérdezték tőle, hogy van-e kedve visszatérni Hollywoodba, hogy újabb filmet forgasson, mire ő egy egyszerű „Nem”-mel válaszolt.

Amikor tovább kérdezték, Bridget Fonda elmagyarázta, hogy túlságosan élvezetesnek találja a hétköznapi életet ahhoz, hogy fontolóra vegye a színészethez való visszatérést.

Bridget Fonda 2000-ben

Bridget Fonda 2000-ben

Bridget Fonda fotója bejárta a sajtót

A 2023-as képek bejárták a világsajtót. A bulvárlapok címlapon hozták le, szinte szenzációként tálalták, hogy a 60 éves Bridget Fonda pont úgy nézett ki a friss képeken, mint egy átlagos, 60 éves nő. Nem volt nádszálvékony, nem volt szétplasztikázva, valóban egy hétköznapi nő benyomását keltette. Szomorú, de a kinézete miatt az internet azonnal bulliyngolni kezdte az egykori színésznőt.

Fotó: Getty Images