Brad Pitt sztriptíztáncosokat fuvarozott, mielőtt színész lett – 5 meglepő érdekesség, amit nem tudtál róla

2024. május 08.
Brad Pitt Hollywood egyik legjóképűbb és legismertebb színésze, aki rendkívül kalandos életutat tudhat maga mögött. Mutatunk 5 érdekességet a filmsztárról!
Brad Pitt érdekesség
  • A 60 éves Brad Pitt még mindig igazi sármőr.
  • 6 gyermek édesapja és 2 hollywoodi híresség is volt a felesége: Jennifer Aniston és Angelina Jolie.
  • Összegyűjtöttünk 5 érdekességet, amit kevesen tudnak a színészről.

Brad Pitt 1985-ben, két héttel az újságírói diploma megszerzése előtt úgy döntött: nem fejezi be az egyetemet Missouriban, és inkább Los Angelesbe költözött, hogy színészetet tanuljon. Akkor még talán ő maga sem gondolta, hogy egy napon világhíres színész lesz belőle, aki eleinte olyan sorozatokban szerepelt, mint a Dallas és a 21 Jump Street, majd 1991-ben a Thelma és Louise-nak köszönhetően vált ismertté a nagyközönség előtt.

Azóta Brad Pitt jobbnál jobb filmekkel örvendeztette meg a rajongóit, mint amilyen a Hetedik, a Benjamin Button különös élete vagy éppen a Volt egyszer egy Hollywood, amiért 2020-ban megnyerte a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-díjat.

Brad Pitt 2020-ben elnyerte a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat (fotó: Craig Sjodin/Getty Images)

Brad Pitt 2020-ben elnyerte a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat 

Időközben már nemcsak a színészi tehetségével, hanem a magánéletével került a címlapokra Brad Pitt. Egy darabig jegyben járt Gwyneth Paltrow-val, majd feleségül vette Jennifer Anistont, akit pedig Angelina Jolie követett, miután a Mr. és Mrs. Smith forgatásán egymásba szerettek. A sajátjaként nevelte a Demóna sztárjának két örökbe fogadott gyermekét (Maddox és Zahara), valamint örökbe is fogadtak egy fiút (Pax) és három vér szerinti gyermekük is született (Shiloh és az ikrek, Knox, illetve Vivienne).

Az álompár házassága megromlott és 2016-ban elváltak, viszont nemrég újra rátalált a szerelem a filmsztárra. Brad Pitt 2023-ban jelentette be, hogy már egy éve alkotnak egy párt az ékszertervező Ines de Ramonnal, aki tavaly decemberben töltötte be a 34. születésnapját. Persze ezekkel a legtöbb rajongója tisztában van, de van itt még néhány olyan érdekesség, ami meglepetésként érheti őket!

1. Brad Pitt sztriptíztáncosok sofőrje volt

Mielőtt még hollywoodi híresség lett belőle, valamiből meg kellett élnie, így Brad Pittnek is volt pár alkalmi munkája. Például csirkejelmezt öltött és az El Pollo Loco gyorséttermi láncot reklámozta. Később vetkőzős lányokat fuvarozott legénybúcsúkra és más jellegű összejövetelekre. Mindössze két hónapig csinálta, mély depresszióba esett a munkahelyi légkör miatt. Az volt a szerencséje, hogy az egyik lány színészórákra járt, és miután csatlakozott hozzá, rájött, mivel is szeretne igazán foglalkozni.

2. Brad Pitt vállalta, hogy lemetszenek a fogaiból

Brad Pitt teljes mértékben elkötelezett a mestersége iránt, és mindent elkövet azért, hogy maximálisan azonosuljon a karakterével, még akkor is, ha ez azt jelenti: áldozatot kell hoznia. Például az 1999-es Harcosok klubja című filmjéhez önként döntött úgy, hogy felkeres egy fogorvost, aki letörte az elülső két fogát, mert így hitelesebbnek érezte az általa alakított karaktert. Természetesen a forgatást követően megjavíttatta fogait. 

3. Brad Pitt jobban szeret a kamera mögött állni, mintsem előtte

„Inkább a kamera mögött szeretek lenni” – mondta Brad Pitt Guy Ritchie rendezőnek. Van is egy saját produkciós cége, a Plan B Entertainment, amit 2001 novemberében alapított ő és Jennifer Aniston, a válás után magának kérte a céget. A Plan B Entertainment készítette az olyan filmeket, mint A tégla, a Pénzcsináló, a Z világháború és a 12 év rabszolgaság. Így Pitt nemcsak színészként zsebelhetett már be Oscar-, Golden Globe-, BAFTA-, és más díjakat, hanem producerként is.

4. Brad Pitt kedvenc filmje az, ami a legrosszabbul teljesített a pénztáraknál

Brad Pitt elárulta, hogy a kedvenc filmje, amiben szerepelt, az a 2007-es Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford. Nemcsak főszereplője volt a filmnek, hanem producere is. Bár a kritikusok pozitívan értékelték a produkciót, mindössze 4 millió dollárt hozott a konyhára. Ellenben az olyan filmek, mint a Trója, az Ocean’s Eleven, a Mr. és Mrs. Smith több mint 100 millió dollár bevételt termeltek.

5. Brad Pitt nem elérzékenyülős alkat, de két filmet még ő is megkönnyezett

A filmcsillag nem olyan személyiség, aki ha szomorú vagy megható filmet lát, nyomban a papír zsebkendőért nyúl. De a férfias külső valahol érzékeny lelket rejt, mert még ő is megkönnyezte az Így neveld a sárkányodat. A másik film, ami mély benyomást tett rá, Az élet háza, amiben halálos betegséggel küzd a főszereplő, akit Kevin Kline alakít. Brad Pitt mentségére szóljon, hogy tényleg rendkívül szívfacsaró film.

Forrás: Businessinsider, Fotó: Getty Images